Eylemin 11. gününde 4 STK’dan ortak açıklama

Şanlıurfa OSB’de fabrika işçileri tarafından 11 gündür devam eden eylemle ilgili Urfa’daki 4 STK, ortak basın açıklaması yayınladı. Ortak açıklamada, orta yolun bulunması gerektiğini ve işçilerin işlerine gerin dönmesi gerektiği ifade edildi.

Eylemin 11. gününde 4 STK’dan ortak açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Özak Tekstil işçileri, başka bir sendikaya geçiş yaptıkları için baskı gördükleri ve bunun sonucunda arkadaşlarının işten çıkarılması gerekçesiyle 27 Kasım’da fabrika önünde eylem başlatmıştı. 

Bugün 11. günde olan eylemde gerginlikler devam ederken Urfa’daki 4 Sivil Toplum Kuruluşu, ortak basın açıklaması yayınladı. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve ASKON Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Şanlıurfa’ya zarar veren bu eylemin son bulması gerektiğini ve işçilerin işlerine geri dönmesi gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları olarak birkaç gündür devam eden Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgemizdeki şehrimize istihdam sağlayan bir tekstil firması çalışanlarının yapmış olduğu eylemleri üzüntüyle takip ediyoruz. Bu tür eylemler ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunan yatırımların sekteye uğratılmasına neden olacaktır. Şanlıurfamızın engin hoşgörü kültürüne uygun olmayan görüntü ve fiillerin en büyük zararı yine şehrimizedir. Sivil toplum kuruluşları ve Urfa kamuoyu olarak ortak akıl devreye girmeli ve diyalogla bu süreç nihayete erdirilmelidir. Bir an önce hepimizi üzen bu eylemlerin son bulması ve emekçi kardeşlerimizin de bir an önce işlerine dönmeleri bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca, sivil insiyatif olarak sorunların çözülmesi için emekçi kardeşlerimiz ve sanayicimiz nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağını da kamuoyunun bilgisine sunarız”. 

Eylemin 11. gününde 4 STK’dan ortak açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.