En çok kış aylarında tercih ediliyor: Urfa’da da bedava olacak!

SGK, emekli vatandaşların karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarının giderilebilmesi Şanlıurfa dahil 81 ilde emeklilere ücretsiz olarak sunulacak yeni bir uygulama başlattı.

En çok kış aylarında tercih ediliyor: Urfa’da da bedava olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte sayıları 15 milyonu aşan emekli vatandaşlar, Türkiye'nin en kalabalık sosyal grubunu oluşturuyor. Yıllar içerisinde asgari ücrete karşı maaşları eriyen emekliler, birçok sosyal faaliyetten geri kaldığı gibi, sağlık hizmetlerinden de eksiksiz şekilde yararlanamamakta.

URFA'DA DA ÜCRETSİZ

Özellikle ileri yaşlı emekli vatandaşların talepleri sonucunda harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık sistemlerinde yeni bir değişikliğe giderek Şanlıurfa dahil 81 ilde uygulanacak ve emekliler için ücretsiz şekilde sunulacak uygulama için düğmeye bastı.



Özellikle fizik tedavi gibi pahalı tedavi türlerinde yaşanan talep yoğunluğuna alternatif oluşturması adına kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi. Bu değişiklikle birlikte SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olması fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlar, Türkiye'nin Şanlıurfa dahil 81 ilinde kaplıca hizmetinden parasız şekilde faydalanabilecek.

YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY BAŞVURU

Alınan karar sonrası kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini düşünen yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülebilmesi amacıyla uygulamayı şarta bağladı. Tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak uygulamadan yararlanabilmeniz içinse yapmanız gereken şey ise oldukça basit...

 

REFAKATÇİLERE DE BEDAVA OLACAK

Herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak, kaplıca hizmetinden faydalanabilmek için yeterli olacak.

Üstelin hizmete sunulan uygulama, ileri yaşlı emeklilerin de yararlanacağı düşünülerek refakatçileri de kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.

BAŞVURU SONRASI 6 AY GEÇERLİ OLACAK

Alınacak sağlık raporu doğrultusunda başvuru yapan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde söz konusu kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz şekilde yararlanabilecek. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmediği doğrultusunda yeni bir rapor ihtiyacı ortaya çıkacak.

En çok kış aylarında tercih ediliyor: Urfa’da da bedava olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.