Urfa vekili Suruç’ta yürümekte zorlandı: “Kayyumun çamur yönetimine son vereceğiz”

Halfeti ilçe kongresi sonrası Urfa milletvekilleri Mithat Sancar, Ömer Öcalan ve Ferit Şenyaşar, Halfeti esnafını ziyaret etti. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılanan heyet daha sonra Suruç ilçesine geçti.

Urfa vekili Suruç’ta yürümekte zorlandı:  “Kayyumun çamur yönetimine son vereceğiz”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şanlıurfa milletvekilleri Mithat Sancar ve Ferit Şenyaşar'ın içinde olduğu heyet, kayyum yönetiminde olan ve her sokak ve caddesi çamur içinde bırakılan Suruç’ta esnafı ziyaret etti, ardından basın açıklaması yaptı. Esnaf heyete ilçedeki alt yapı sorununa dair şikayetlerini dile getirdi. 

Çamurlu görüntüsü ile sık sık gündem olan kayyım yönetimindeki Suruç’ta esnaf ziyaretinde bulunan HEDEP Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, “Yerel seçimlerde halk iradesini egemen kılacağız, kayyumun bu çamur yönetimine son vereceğiz” dedi. 

Temasların ardından heyet, belediyeye yüz metre mesafede olan ve su birikintisi nedeniyle küçük bir gölü andıran alanda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HEDEP Urfa Milletvekili Mithat Sancar, su birikintisi ve çamur içinde kalan caddeyi işaret ederek “Belki de bu sokak Suruç’un en temiz sokaklarından. Çünkü her taraf çamur içindedir. Ana caddeler bu halde, ara sokaklar daha kötü durumda. Bir miktar yağmur yağdığında her yer çamur oluyor. İnsanlar yürüyecek bir sokak bulamıyorlar. Bu şehri temizlemek gerekiyor. Bu şehri temizlemek için kayyım zihniyetini temizlemek silmek gerekir” diye konuştu. 

 

 

'ÇAMUR YÖNETİMİNE SON VERECEĞİZ' 

Sokağın ortasında oluşan göletti işaret eden Sancar, “İşte kayyım belediyeciliği. Halka reva görülen sefalet. Bu yüzde kentlerimizi kendimiz yönetmeliyiz diyoruz. Kendimiz yönetirsek halk için bir belediyecilik gelişir. Ancak bu şekilde yolsuzluk ve sefalete son verebiliriz. Şehrin kaynaklarının nereye gittiğini biliyoruz. Suruç’ta şuan yaşanan görüntü kayyım ile yönetilen belediyelerde ancak görülür. Halktan kopuk, halkın kaynaklarına el koymuş belediyelerde rastlanır ancak. Burayı temizlemek halkın iradesini geri almak ile mümkün. Bu nedenle yerel seçimlerde halk iradesini egemen kılacağız, kayyımın bu çamur yönetimine son vereceğiz. Yolsuzluk yolları ortadan kaldırana kadar işlemiş durumda. Yolsuzluk sadece kaynakları yok etmiyor, yürünecek bir yol da bırakmıyor. Suruç halkı bunun cevabını en güçlü şekilde yerel seçimlerde verecektir. Kayyım zihniyetine her yerde son verilecek. Halkın yönetimi halkın iradesi ile kurulacaktır” şeklinde konuştu.

Urfa vekili Suruç’ta yürümekte zorlandı: “Kayyumun çamur yönetimine son vereceğiz”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.