Urfa en riskli iller arasında yer almıştı! Emniyet ‘tehlikenin’ peşini bırakmıyor!

Şanlıurfa’da emniyet ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 kilogram kimyasal uyuşturucu metamfetamin maddesi ele geçirilirken, olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

5

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde satışı ve kullanımına yönelik operasyon düzenledi.

Ekipler tarafından yapılan operasyonda yaklaşık 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

İLK KEZ 2009 YILINDA 

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, ‘metamfetamin’ Türkiye’de ilk kez 2009 yılında İstanbul’da görüldü. Son yıllarda bu sentetik maddenin kullanımı endişe verici düzeyde artış gösterirken, Türkiye’de 2019 yılında 1 ton 42 kilogram, 2020 yılında ise 4 ton 168 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

ŞANLIURFA EN RİSKLİ İLLER ARASINDA YER ALIYOR

Türkiye son yıllarda maalesef uyuşturucu tüketiminin ve kullanımının arttığı bir ülke haline geldi. Şehirlerdeki uyuşturucu kullanımının tespit edilmesi amacıyla Dünya Uyuşturucu Birliği tarafından atık su analizleri yapılarak, analiz sonuçları yayınlanıyor. 2019 yılında 18 şehirde yapılan atık su analizleri korkutucu sonucu bir kez daha ortaya serdi.

Atık su analiz sonuçlarına göre İstanbul her dönem dünyada 2. sırada, Adana ise daima ilk 5 şehir içerisinde yer alıyor.

İl ve ilçe bazlı yapılan uyuşturucu risk analizlerinde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi de en riskli ilçelerden biri.