Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Doç. Dr. Mert Ulaş Barut öncülüğünde yapılan tedavi sonra 11 yıldır çocuk sahibi olmayan aile 3 çocuktan sonra 4. Çocuk için tekrar hastaneye geldiler.
Şanlıurfa’da 11 yıldır evlat sahibi olamayan çift, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında yapılan kısırlık tedavisinin ardından ilk önce 3 çocukları olduktan sonra bu defa da 4. çocuklarını dünyaya getirmek için tekrar hastaneye başvurdular.
Şanlıurfa’da 11 yıllık evli olan Hacer (46) ve Sabri Güven(46) çifti Şanlıurfa Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Doç. Dr. Mert Ulaş Barut’un uyguladığı kısırlık tedavisinin ardından 3 evlat sahibi olarak anne baba oldular.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden ve burada yaşayan Hacer ve Sabri Güven çifti, 11 yıl boyunca denedikleri her türlü yönteme rağmen maalesef çocuk sahibi olamadılar. Çiftin bu durumları, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında görevli olan Doç. Dr. Mert Ulaş Barut ile tanışmalarına kadar sürdü.
Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Doç. Dr. Mert Ulaş Barut; Baba ve Anneye uyguladığı toplam 2 Yıllık bir tedavi sürecinin ardından çiftin çocuk özlemlerini sona erdirdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Mert Ulaş Barut “Anne ve baba için yaklaşık 2 yıllık bir süreçle kısırlık tedavisinin ardından çiftin çocuk hasretinin sona ermesi onları olduğu kadar bizleri de mutlu etmiştir.
“İlk çocukları olan Ayşe Güven 28 haftalık iken erken doğumu gerçekleşti. Tabi ki bu benim için çok zor bir süreçti. Çok şükür Ayşe sağlıklı bir şekilde sağlığına kavuştu. Ardında ikinci çocuğu sağlıklı bir takip sonrası zamanında doğumu gerçekleşen Mert Ulaş Dünya geldi En son çocukları ise İbrahim Halil ile buluşan aile 4. çocukları için tekrar bize başvuru yaptılar İfadesini kullanan Doç. Dr. Mert Ulaş Barut “Aslında ben çifte bayram yaşıyorum çünkü bir hastamın adımı evladına vermesi beni çok ayrı mutlu ediyor. Bu hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Çok mutluyum. Çocuk sahibi olamayan hastalarımız umutlarını kırmasınlar diyerek her konuda olduğu gibi kısırlık tedavisi için bize başvurabilirler. dedi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, ise yapmış olduğu açıklamada “Bölgemizde bulunan ve kamu hastanelerinde ilk tüp bebek merkezi olarak hizmet veren ve bizlere bu fırsatı sağlayan başta Rektörümüz olmak üzere, tüm Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanlığına ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak:
0 Yorum