Urfa’da binlerce kişiye verilen destek kesildi mi?

Şanlıurfa’da başta olmak üzere bölgede onbinlerce kişiye 2018 yılından beri verilen destek ile ilgili kötü haber geldi. Kararın 5 yıllık süresi doldu. Desteğin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, DEDAŞ çiftçilere desteğin kesildiğine dair mesajlar gönderildiği iddia edildi.

Urfa’da binlerce kişiye verilen destek kesildi mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığının 2018/11844 sayılı kararı doğrultusunda, tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketim bedelinin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyordu.

Desteğin uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ)  tarafından çiftçilere desteğin kesildiğine dair mesajlar gönderildiği iddia edildi.

Gönderilen mesajlarda desteğin artık verilmeyeceği belirtildi.

İddiaya göre DEDAŞ’tan çiftçilere mesaj gönderildi. DEDAŞ  tarafından çiftçilere gönderilen mesajda, “2018 Yılında Resmi Gazetede Yayınlanan Tarım Ve Orman Bakanlığının 2018/11844 Sayılı Karar Doğrultusunda Tarımsal Sulamada Kullanılan Elektrik Tüketim Bedelinin Desteklenmesi 31.12.2023 Tarihinde Son Bulacaktır. 01.01.2024 tarihinden itibaren Kullanmış Olduğunuz Elektrik Bedelini % 100 Olarak Ödemeniz Gerekecektir” denildi.

DAHA MALİYETLİ OLACAK!

Desteğin sona ermesi, çiftçileri olumsuz etkileyecek. Elektrik fiyatlarındaki artış, çiftçiler için tarımsal üretimi daha da maliyetli hale getirecek.

Urfa’da binlerce kişiye verilen destek kesildi mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.