Büyükşehirlerden bir bir kaçıyorlardı! TOKİ'den memurlara ucuza kiralık ev

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni müjde belli oldu. Memurlara ucuza kiralık ev geliyor. Önce polisler, sonra diğer meslek grubundakiler faydalanacak. İşte detaylar…

Büyükşehirlerden bir bir kaçıyorlardı! TOKİ'den memurlara ucuza kiralık ev

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barınma sorunu her geçen gün daha da büyürken kiraların rekor düzeylere kadar yükselmesi, asgari ücretliler, emekliler ve memurları zora sokuyor. Bu kapsamda çalışma başlatan hükümet, TOKİ aracılığıyla konut inşa ederek büyükşehirlerdeki başta polis olmak üzere kamu personellerine ucuza kiralayacak.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; kiraların fahiş şekilde artması sonrası İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde görev yapan kamu personellerinin hayat şartlarının zorlaştığı bildirildi. 

Bu kapsamda AK Parti çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında büyükşehirlerde görev almak istemeyen memurlar hedef alınacak. Yüksek kira, yaşam maliyetlerinin fazla olması nedeniyle büyükşehirlerde kalmak istemeyen kamu personellerinin hayatlarının kolaylaştırılması için adımlar atılacak. İlk olarak polisler için kira problemini bitirecek yeni bir adım atılacak. İstanbul başta olmak üzere kira sorununa çözüm getirilecek.

 

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu projeyi açıklayacağı ve proje ile ilk olarak İstanbul'da ev yapılacağı bildirildi. Yapılacak 1+1 evler polislere lojman gibi tahsis edilecek ve bekar polisler bu evlerde kalacak.

Bu proje ile İstanbul'da görev yapan polislerden yüzde 20'sine ucuz konut sağlanacak. Konu ile ilgili Bakan Ali Yerlikaya da açıklama yapmış ve "Polislerimizi ihya edecek adımlarımız olacak" diyerek lojman düzenlemesinin geleceğini söyledi.

 

ÖNCE POLİS, SONRA ÖĞRETMENLER

Önce polisler için, daha sonra polis ve diğer meslek grupları için lojmanın geleceği öğrenildi. Daha sonra sağlık personelleri için lojman gelmesi bekleniyor.

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ'den memurlara 1+1 lojman müjdesinin 2024 yılında geleceği, açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı öğrenildi.

 

Büyükşehirlerden bir bir kaçıyorlardı! TOKİ'den memurlara ucuza kiralık ev

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.