Aralık ayı evde bakım maaşının yatacağı tarih belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşının aralık ayı ödeme tarihi merak konusu oldu. Evde bakım maaşı ödemeleri illere göre değişiyor. Aralık ayı evde bakım maaşının yatacağı tarih belli oldu. İşte detaylar…

Aralık ayı evde bakım maaşının yatacağı tarih belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralık ayıyla birlikte evde bakım maaşı yatan iller listesi vatandaşlar arasında merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım parasının hangi illerde, ne zaman yattığı e-Devlet ve SMS üzerinden sorgulanabiliyor. Bu ödemeyle ilgili detaylar şöyle…

Aralık ayı evde bakım maaşı ödemelerinin yapıldığı iller merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı evde bakım paraları için ödeme durumu, özellikle e-Devlet ve SMS yoluyla sorgulanıyor. Ödeme alacak olanlar, detayları ve ödeme durumunu öğrenmek için "Aralık ayı Evde bakım maaşı yattı mı, ayın kaçında ve hangi illerde?" sorusuna yanıt arıyorlar. İşte, evde bakım maaşı yatan iller listesi ve detaylar:

 

ARALIK AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda, Aralık ayı ödemelerinin de 15 Aralık tarihinden itibaren hesaplara yatması bekleniyor.

 

2023 TEMMUZ ZAMMI İLE GÜNCELLENEN MAAŞLAR

2023 Temmuz zammıyla birlikte, evde bakım maaşları da güncellendi. Yapılan değişiklikle, bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve engellilere yönelik maaşlar aylık 5 bin 98 liraya yükseldi. Engel oranına göre ödemeler de şu şekilde güncellendi: Yüzde 40-69 engeli olanlara aylık 1875 lira, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara 2 bin 811 lira, engelli yakını aylığı ise 1874 lira oldu. Ayrıca, ailelere çocukları için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri de artırıldı.

 

SMS VE E-DEVLET İLE SORGULAMA YÖNTEMLERİ

Evde bakım aylığı alanlar, ödemelerini takip etmek için telefonlarından SMS veya e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirler. SMS ile sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndermek yeterli olabilir. Ayrıca, e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından da detaylı sorgulama yapılabilir. Bunun için T.C. kimlik numarası ve şifre gerekmektedir.

 

Aralık ayı evde bakım maaşının yatacağı tarih belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.