Tesla, arıza nedeniyle 2 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'de 2 milyondan fazla aracını otopilot özelliğindeki bir arıza nedeniyle geri çağıracağını duyurdu. Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla'nın geri çağırma kararının, otopilotun çalışması sırasında sürücü katılımını izlemek üzere tasarlanan sistemin arızalanmasına neden olabileceğinden kaynaklandığını açıkladı.

Tesla, arıza nedeniyle 2 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla'nın geri çağırma kararı, şirketin otopilot özelliğinde yaşanan ikinci büyük arıza olarak dikkat çekiyor. Şirket, 2021 yılında da 1 milyondan fazla aracını otopilotun yanlış fren yapmasına neden olabilecek bir arıza nedeniyle geri çağırmıştı.

NHTSA, Tesla'nın geri çağırma kararının, otopilot özelliğinin güvenliği hakkındaki endişeleri daha da artırabileceğini söyledi. İdare, Tesla'nın otopilot özelliğini geliştirmek ve güvenliğini artırmak için daha fazla adım atması gerektiğini belirtti.

Tesla, geri çağırma kapsamındaki araçların ücretsiz olarak güncelleneceğini açıkladı. Şirket, güncelleme ile sürücü katılımını izlemek üzere tasarlanan sistemin daha güvenli hale getirileceğini belirtti.

Tesla'nın otopilot özelliği, şirketin en popüler özelliklerinden biri. Şirket, otopilot özelliğinin, sürücülerin yollarda daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağladığını iddia ediyor. Ancak, otopilot özelliğinin güvenliği hakkındaki endişeler, Tesla'yı eleştirilerin hedefi haline getiriyor. 

Tesla, arıza nedeniyle 2 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.