Dünyanın en kötü 100 yemeği seçildi! Listede iki Türk yemeği var

Yılın son ayında, dünyanın en kötü 100 yemeğinin belirlendiği bir liste yayınlandı. Taste Atlas tarafından yapılan bu sıralamada, Türkiye'den de iki yemek dikkat çekti. Okur oylarıyla belirlenen listede, Türk mutfağından biri ilk 10 içinde olmak üzere, toplamda iki yemek yer aldı.

Dünyanın en kötü 100 yemeği seçildi! Listede iki Türk yemeği var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevrimiçi portallar arasında gerçekleşen bu liste yarışında, Taste Atlas'ın dünya genelindeki en kötü yemekleri belirleme çabası dikkat çekiyor.

Türk mutfağının da bu listeye katılması, gastronomi dünyasındaki çeşitliliği ve farklı tatları temsil ettiği şeklinde yorumlanabilir. Yılın sonuna yaklaşırken, bu tür sıralamalar, yemek kültürleri arasındaki çeşitliliği ve bireylerin damak zevklerindeki farklılıkları gözler önüne seriyor.

Listede ilk sırayı bir İzlanda yemeği olan tütsülü köpek balığı eti 'Hákarl' aldı. Yemekle ilgili verilen bilgide "Hákarl, İzlanda'nın iyileştirilmiş köpekbalığı etinden, yani Grönland köpekbalığı ve diğer uyuyan köpek balıklarından yapılan ulusal bir yemek" bilgileri eklendi.

İkinci sırada ise İsrail'den 'Yeruşalmi Kugel' var. "Yerushalmi kugel, karamelize şekerle kaplanmış ince pişmiş eriştelerden yapılan lezzetli bir güveçtir" bilgisi paylaşılmış ama bu lezzet onu ancak ikinci 'en kötü' yemek yapabilmiş. 

Listenin üçüncü sırasında Amerika Birleşik Devletleri mutfağına ait olan 'Ramen burger' yer aldı. 

Dördüncü sıradaysa , Litvanya'da Sklandrausis var. Sklandrausis, 16. yüzyıldan bu yana bölgede hazırlanan tarifi Letonya'dan gelen bir turta. 

5. sıradaki Chapalele ise patates ve un olmak üzere sadece iki ana malzemeyle yapılan bir Şili ekmeği. 

6. sırada yer alan İsveç icadı pizza Calskrove'nin iştah açtığını söylemek zor. Bu dev yemek, İsveç'in Skellefteå kasabasındaki Tre Kronor restoranının keşfi. Hamburger (ekmek, soslar ve soslarla birlikte) ve patates kızartmasıyla doldurulmuş pizzadan oluşuyor. 

Katılımcıların damak tadını sorgulatan listede Türkiye'den lahana çorbası 2,3 puanla listenin 7'inci sırasında kendine yer buldu. 'Kaymaklı kayısı' 2,7 puanla 59'uncu oldu.

Kaynak : TGRT Haber

 

Dünyanın en kötü 100 yemeği seçildi! Listede iki Türk yemeği var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.