Dünyada 500 bin çocuktan birinde görülüyor! Urfa’da da görüldü, Meclis üyesi Akbaş tıbbı destek istedi

Şanlıurfa'da 500 bin çocuktan birinde görülen dev kıllı nevüs (dev konjenital nevüs) hastalığına yakalanan çocuk için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım çağrısı yapıldı.

Dünyada 500 bin çocuktan birinde görülüyor!  Urfa’da da görüldü, Meclis üyesi Akbaş tıbbı destek istedi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Faruk Akbaş, Şanlıurfa'da nadir görülen dev kıllı nevüs (dev konjenital nevüs) hastalığına yakalanan çocuk için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yardım çağrısında bulundu.

Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sn. @drfahrettinkoca bakanım çok zor durumdayız. Allah için bize yardım edin. Bu çocuğumuz şifa bulursa önce Allahın sonra sizin desteğinizle olur. 500 bin çocuktan birinde görülen bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Tedavisi çok pahalı. Lütfen bize yardım edin." ifadelerini kullandı.

DEV KILLI NEVÜS HASTALIĞI NEDİR?

Dev kıllı nevüs, bebek doğduğunda ya da doğumu takip eden ilk bir yıl içinde fark edilen, genelde bebeğin avuç içinden daha büyük olan, koyu renkli ve üzerinde kıl olan benlerdir.

Tüm hayat boyunca % 2-4 oranında malign değişiklik gösterme riski taşıyan bu hastalık, kanser gelişme riskini olabildiğince düşürmek için mümkün olan en erken dönemde tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Tedavisinde cerrahi olarak tam kat deri eksizyonu, deri grefti, aşamalı eksizyon veya doku genişletilmesi gibi yöntemler uygulanmaktadır.

 

Sn.@drfahrettinkoca bakanım çok zor durumdayız. Allah için bize yardım edin. Bu çocuğumuz şifa bulursa önce Allahın sonra sizin desteğinizle olur. pic.twitter.com/ewVYpXUAZY

— FARUK AKBAŞ (@farukakbas330) December 13, 2023

Dünyada 500 bin çocuktan birinde görülüyor! Urfa’da da görüldü, Meclis üyesi Akbaş tıbbı destek istedi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.