ÇKS’ye başvurmayan çiftçiler için son tarih yaklaşıyor

Çiftçiler için 2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 2 Ocak’ta sona erecek. Çiftçiler, başvurularını Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan il veya ilçe müdürlüklerinde gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, e-Devlet platformu üzerinden de online başvuru yapma imkanı sunuluyor. Peki, ÇKS’ye nasıl kayıt olunur? İşte ÇKS başvuru ve kayıt yenileme e-Devlet bilgileri...

ÇKS’ye başvurmayan çiftçiler için son tarih yaklaşıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru ve kayıt yenileme detayları çiftçiler tarafından araştırılıyor. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı'nca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ  BAŞVURU TARİHLERİ

2024 üretim yılı ÇKS başvuruları  2 Ocak’ta mesai bitimine kadar devam edecek.​​​​​​​

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Üreticiler ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabiliyor. e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler online olarak yararlanabiliyor. İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri sırasında çiftçilerin nüfus cüzdanları, tapu belgeleri veya kira sözleşmeleri gibi belgelerin yanında bulunması zorunludur. e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıracak çiftçiler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

Aktif olarak tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerin özlük bilgileri, faaliyetleri sırasında kullandıkları varlıklar (arazi, hayvan, girdi vs.), ürün deseni, ortalama verimlerin kayıt altında tutulduğu, tarımsal desteklemelerin uygulandığı, izlendiği, denetlendiği, tarım politikalarının oluşturulmasında yararlanılan bir sistemler bütünüdür.

 

ÇKS’ye başvurmayan çiftçiler için son tarih yaklaşıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.