Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitimine yönelik çalışmalar değerlendirildi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında düzenlenen çalıştayda, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim-öğretim süreçlerine katılımına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitimine yönelik çalışmalar değerlendirildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dünyanın en büyük göçmen nüfusuna sahip ülkesi olan Türkiye'de, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitime erişimi önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Şanlıurfa da bu sorundan en çok etkilenen illerden biri.

Vali Şıldak başkanlığında düzenlenen çalıştayda, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim-öğretim süreçlerine katılımına yönelik yürütülen ve yürütülecek olan çalışmalar ele alındı.

Çalıştaya, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Fatih Başak, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Gürkan Çokgezer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abdulkerim Yavuz, İsmail Uğur Hatipoğlu, Şube Müdürü Mahir Çoban, METİP Koordinatörü Müslüm Furkan Solak, akademisyenler, ilgili kurum temsilcileri, PİKOLO Derneği, öğretmenler katıldı.

Toplantıda, mevsimlik tarım işçisi ailelerinin çocuklarının eğitime erişimini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, "Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur. Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitime erişimini sağlamak için Bakanlığımız ve Valiliğimizin destekleri ile arkadaşlarımızla sahada çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tek bir çocuğumuz dahi eğitimden uzak kalmasın diye gerek kamu kuruluşları, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Çalıştayda, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim-öğretim süreçlerine katılımına yönelik yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ve bu çalışmaların geliştirilmesine yönelik görüşlerin alınmasıyla sona erdi.

Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitimine yönelik çalışmalar değerlendirildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.