Meclis’te kabul edildi! Şanlıurfa’daki cami el değiştirdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, 11 Nisan Camii'nin 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı Haliliye İlçe Müftülüğüne tahsisi maddesi, oy çokluğuyla kabul edildi. DEM Parti Grubu karara şerh düştü.

Meclis’te kabul edildi! Şanlıurfa’daki cami el değiştirdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının son birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, yeni Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. 

Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen kararlar okundu. 

Raporlar arasında yer alan 11 Nisan Camii'nin 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı Haliliye İlçe Müftülüğüne tahsisi maddesi, oy çokluğuyla kabul edildi. DEM Parti Grubu karara şerh düştü.

DEPREMDE HASAR GÖRDÜ

Şanlıurfa'da 2019 yılında ibadete açılan 11 Nisan Kurtuluş Camii, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hasar görmüş ve etrafı güvenlik şeridi ile kapatılmıştı. Yıkılıp yıkılmayacağı merak ediliyordu.

KOMİSYON RAPORU

“13.12.2023 tarih ve 602 sayılı Meclis kararı ile Komisyonumuza havale edilen "Diyanet İşleri Başkanlığı'na 11 Nisan Cami'nin Tahsisi" ile ilgili Komisyonumuzca yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde:

Belediyeye verilen yetkiler çerçevesinde ve 5393 sayılı yasanın 18/e maddesi "Taşımaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması halinde tahsisin kaldırılmasına, üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek." hükmü gereği İmar Planında İbadet Alanı olarak görülen Haliliye İlçesi, Bamyasuyu Mahallesinde, 1700 ada 10 ve 4 numaralı parseller üzerinde Fen ve Sanat Kurallarına göre yapımı tamamlanmış, 11 Nisan Külliyesi'ndeki iki adet bodrum ve zemin katını, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığımızca kullanılacak olup üst katında ki 11 Nisan Cami'sinin 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı Haliliye İlçe Müftülüğüne tahsisi uygun olmayıp hazine aracılığı ile devredilmesi Komisyonumuz tarafından uygun görülmüştür.”

Meclis’te kabul edildi! Şanlıurfa’daki cami el değiştirdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.