Şanlıurfa’da elektrik faturalarında yeni dönem!

EPDK, Şanlıurfa dahil 81 ilde elektrik faturalarında yeni bir dönem başlattı. Yeni sistemle birlikte, elektrik faturaları artık anlık olarak görülebilecek ve hane sahipleri faturalarını komşularıyla karşılaştırabilecek. İşte detaylar…

Şanlıurfa’da elektrik faturalarında yeni dönem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa dahil 81 ilde  elektirk faturalarında yeni dönem başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) projelerinde son aşamaya gelerek, enerji tüketimini daha şeffaf hale getirecek önemli bir adım attı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) projelerinde son aşamaya gelerek, enerji tüketimini daha şeffaf hale getirecek önemli bir adım attı. Yeni dönemde elektrik faturaları artık anlık olarak görülebilecek, aynı zamanda hane sahipleri faturalarını komşularıyla karşılaştırabilecek.

Türkiye'de enflasyonun getirdiği zorluklar, birçok vatandaşı faturalardaki artışlarla karşı karşıya bırakmış durumda. Fatura miktarlarına yapılan itirazlar tarihsel olarak en yüksek seviyeye çıkarken, EPDK, bu konuda gelen şikayetlere çözüm bulmak adına yeni bir sistemi devreye alıyor.

Milli Akıllı Sayaç Sistemi, hane sahiplerine enerji tüketimlerini daha yakından takip etme imkanı sunacak. Elektrik faturaları anlık olarak görüntülenebilecek ve bu sayede hane sahipleri tüketim alışkanlıklarını değerlendirip enerji tasarrufu sağlama fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, komşular arasında fatura karşılaştırması yapma olanağıyla vatandaşlar, enerji harcamalarını daha bilinçli bir şekilde yönetebilecekler. 

FATURA ANLIK OLARAK ÖĞRENİLECEK
Halk'ın haberine göre, Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) adı verilen uygulama ile Türkiye genelini kapsayacak taslağa göre tüketiciler, fatura dönemlerinde anlık olarak ne kadar elektrik harcadıklarını ve güncel fatura tutarlarını görebilecek. Akıllı elektrik sayaçları ile yürütülecek sistemde verilere anlık olarak cep telefonu ile ulaşılacak ve mobil uygulama üzerinden bağlı bulunan apartmandaki tüm tüketim verileri takip edilebilecek.

 

KOMŞUNUN FATURASI DA KIYAS YAPILABİLECEK
Böylece hane sahipleri, faturaya konu ay içerisinde yaptıkları harcamalar ile komşularının harcamalarını kıyaslayabilecek.
Mobil uygulama aynı zamanda planlanmış elektrik kesintileri hakkında da güncel bilgileri aktaracak.

SAYAÇ DEĞİŞİMİNDE ÜCRET ALINMAYACAK
Elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçların MASS kapsamına dahil edilmesi, gerekli teçhizatın, altyapının ve akıllı sayaçların kurulumu, işletilmesi ve bakımı ile mevcut sayaçların akıllı sayaçlar ile değiştirilmesi, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişinin sorumluluğunda olacak.
Bu nedenle kullanıcılar, sayaç değişikliği için herhangi bir bedel ödemek zorunda kalmayacak.

 

 

Şanlıurfa’da elektrik faturalarında yeni dönem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.