Şanlıurfa’daki o sorun için bakanlıklar harekete geçti!

Şanlıurfa’da da büyük sorun haline gelen başıboş köpek sorununa çözüm bulmak için bakanlıklar hareketi geçti. Hangi bakanlıklar devrede, başıboş hayvan sayısı ne kadar, hangi adımlar atılacak? İşte detaylar…

Şanlıurfa’daki o sorun için bakanlıklar harekete geçti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde artan sokak köpeği sorununa çözüm bulmaya ilişkin Adalet, Tarım ve Çevre Bakanlıkları harekete geçti. Valilikler aracılığıyla yapılan sayımla, Türkiye genelinde 2,8 milyon başıboş köpek olduğu tespit edildi. Peki sorunun nedeni ne?

ŞANLIURFA'DA DA BÜYÜK SORUN

Şanlıurfa'da da başıboş köpek sorunu, özellikle şehir merkezinde yoğun olarak yaşanıyor. Sokaklarda dolaşan başıboş köpekler, vatandaşları ve özellikle çocukları tedirgin ediyor.

Habertürk’te yer alan habere göre, yapılan çalışmada buna cevap arandı ve hayvan popülasyonunun kontrolsüz artışı, yerel yönetimlerin sorumluluklarını tam olarak yerine getirememesi gibi nedenler belirlendi. Öncelik olarak üç büyükşehir mercek altında alındı.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER İNCELENDİ

Dünyadaki uygulama örnekleri de incelendi. Avrupa'nın pek çok ülkesindeki uygulamaya göre sokak hayvanları sayım ve kısırlaştırmanın ardından bölgedeki barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmek için ilana çıkılıyor. Verilen süre sonunda sahiplendirilemezse, uyutulma yoluna kadar gidiliyor.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ Mİ YAPILACAK?

Hazırlanan taslak çalışmanın tamamlandığı belirtilirken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması ve uygulamanın hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, yerel yönetimlerin yetki ve görevleri yeniden belirlenmesi masada.

 

 

Şanlıurfa’daki o sorun için bakanlıklar harekete geçti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.