DEM Şanlıurfa'da da aday çıkarma yetkisi aldı: Aday belirleme yöntemleri de belli oldu

Yerel seçimlere dönük tartışmaların yürütüldüğü DEM Parti PM toplantısında, kent uzlaşısına dair koordinasyon kurulması ve PM üyeleri ile STK’lerden oluşan bir komisyonun söz konusu çalışmalara öncülük etmesi kararlaştırıldı. Şanlıurfa dahil 81 ilde aday çıkarılması konusunda Eş Genel Başkanlar ve MYK’ye yetki verilecek.

5

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Toplantının sonuç bildirgesinin yarın yazılı olarak açıklanacağı öğrenilirken, toplantıda birçok önemli başlığın tartışıldığı ve karar altına alındığı belirtildi. 

NET TUTUM MYK’DE BELİRLENECEK

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, DEM Parti’nin yakın süre içinde siyasi partilerle yaptığı ziyaretler değerlendirilirken, yarın açıklanacak PM Sonuç Bildirgesi’nde yerel seçim stratejisine dair net bir kararın açıklanması beklenmiyor. DEM Parti’nin kesin kararının Pazartesi günü gerçekleşecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açığa çıkacağı belirtildi. 

81 İLDE ADAY İÇİN YETKİ VERİLECEK

Bir diğer gündem konusu ise DEM Parti’nin hangi illerde aday çıkaracağıydı. Edinilen bilgiye göre, PM toplantısında, 81 ilde aday çıkarılması konusunda Eş Genel Başkanlar ve MYK’ye yetki verilecek.

KENT UZLAŞISI KOORDİNASYONU KURULACAK

Toplantıda, Türkiye ve Kürdistan’da yürütülecek seçimler öncesi “kent uzlaşısına” dair koordinasyon kurulması ve PM üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarından (STK) oluşan bir komisyonun söz konusu çalışmalara öncülük etmesi kararlaştırıldı.

CHP ZİYARETİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretine ilişkin, “Sadece bir ziyaret, herhangi bir ortaklaşma şuan söz konusu değil" denildi. Toplantıda CHP’nin Mayıs seçimlerindeki tavırlarını doğru bulmadıklarını ve bu süreçte şeffaf bir şekilde süreci yönetmek istediklerine yönelik görüş ortaya çıktı. 

TİP NERELERDE ADAY GÖSTERECEK?

Toplantıda, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) yerel seçimler için, “Birbirimizin önünü tıkamayacak şekilde, iddialı olduğumuz yerler var orada adaylarımızı çıkaracağız ve bu yönlü iyi bir çalışma yürüteceğiz” görüşünde olduğu da gündeme geldi.