Urfalı veliler bu tuzağa düşmeyin! Ekstra para istiyorlar

Türkiye ve Şanlıurfa’daki bazı özel okullar, yüzde 8‘den yüzde 10’a yükseltilen KDV oranındaki farkı erken kayıt yaptıran velilerden istemeye başladı.

Urfalı veliler bu tuzağa düşmeyin! Ekstra para istiyorlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 10 Temmuz 2023'te yapılan yeni vergi düzenlemesiyle yüzde 8'e tabi olan mal ve hizmetlerin KDV oranı yüzde 10'a yükseltildi.

İddiaya göre Bu KDV artışının ardından Türkiye ve Şanlıurfa’daki bazı özel okullar daha önceden erken kayıt yapan velilerden KDV oranındaki farkı istemeye başladılar. 

Sabah gazetesinin haberine göre özel okullar, çocuklarını erken kayıt döneminde kaydettirip yıllık ücretini peşin ödeyen velilerden eğitim, yemek ve servis ücretleri için yüzde 2'lik KDV farkını talep etmeye başladı.

Birçok özel okulda velilere mesajlar gönderilerek, yıl sonuna kadar farkın yatırılması istendi. Okulla ters düşmek istemeyen bazı veliler de istemese de farkı ödemeye başladı.

Bazı okullar sadece eğitim ücreti için bazıları ise hem yemek hem eğitim hem de servis ücretine ayrı ayrı yüzde 2 KDV farkı istiyor. İsyan eden veliler hukuki haklarını kullanacaklarını belirterek, "Hukuki olarak ödeme yaptığımız tarihte fatura kesilmeliydi ve o günkü KDV oranı baz alınmalıydı. Okullar faturayı hemen kesmiyor, cebinde tutuyor, mağdur veliler oluyor" diyor.

“ÖDEME YAPMAYIN”

Uzmanlar, "Talep yasal değil ödeme yapmayın" diyor. Sözleşmede belirlenen maddelerin zaman içinde tüketici aleyhine değiştirilemeyeceğini belirten uzmanlar, tüketici lehine değişiklikler yapılabilir ama aleyhine yapılamaz değerlendirmesinde bulundu.

Vergileri geç ödemek için hemen fatura kesmediği belirtilen özel okulların vergi kanunundaki değişiklik sonrası yüzde 2'lik farkı velilerden istediğini belirten uzmanlar, faturanın ödeme yapıldıktan 7 gün sonra kesilmesi gerektiğini belirttiler.

Urfalı veliler bu tuzağa düşmeyin! Ekstra para istiyorlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.