Gaziantep’te kiracılara fahiş zam şoku! Şanlıurfa’da durum aynı değil

Vakıflar Genel Müdürlüğü, birçok ilde kiracılarını üzecek karar aldı. Müdürlük, kira bedellerine önemli oranda zam yaparken komşu il Gaziantep’te kira artış bedeli yüzde 300 ila 500 arasında dudak uçuklatan oranlarda oldu. Şanlıurfa’da ise durum aynı değil.

Gaziantep’te kiracılara fahiş zam şoku! Şanlıurfa’da durum aynı değil

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vakıflar Genel Müdürlüğü, birçok kiracısını endişeye sürükleyecek yeni bir karar alarak kira bedellerine önemli oranda zam yapma kararı aldı. 

 

DUDAK UÇUKLATAN RAKAMLAR

Mülkiyeti devlete ait olan taşınmazların değer artışları ve özellikle 6 Şubat depremi sonrası bakım maliyetlerinin göz önüne alındığı belirtilerek, yeni kira döneminde zam yapılacağı duyuruldu. Ancak, bu zam oranlarının beklentilerin üzerinde olduğu için birçok kiracının bütçesini oldukça zorlayacak.

Komşu il Gaziantep’te söz konusu taşınmazlara ait kiralara yapılan zammın yüzde 300 ila 500 arasında olduğu belirtiliyor. 

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, zamların, içinden geçilen zorlu ekonomik koşullarda adaletli bir şekilde belirlenmediğine dikkati çekerek, “Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde yüzde 300 ile bin 500 arasında dudak uçuklatan rakamlar olduğunu duyuyoruz. Birçok kiracı bu zamların yüksekliği karşısında sıkıntıya düştü. Yetkililerden bu kararı gözden geçirmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

ŞANLIURFA’DA ZAM ORANLARI DAHA AZ

Şanlıurfa’daki zam oranı ise o kadar yüksek değil. Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bünyesindeki taşınmazların kira bedellerini emsalleri ile aynı seviyeye getirdi. Müdürlük en fazla yüzde 100 oranında zam yaptı. Komşu dükkanların kira bedelleri aynı oldu. 

Gaziantep’te kiracılara fahiş zam şoku! Şanlıurfa’da durum aynı değil

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.