DEM Partili vekilden soru önergesi: Urfa’daki ‘ölüm yolu’ gündemden düşmüyor

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesinin verilmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olmasının gerekçesini sordu.

DEM Partili vekilden soru önergesi: Urfa’daki ‘ölüm yolu’ gündemden düşmüyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesinin verilmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olmasının gerekçesi nedeniyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Şenyaşar, 30 kilometrelik yol ile ilgili ihalenin 8 Ağustos 2022 tarihinde yapıldığını ve 587 milyon TL ihale bedeliyle 1100 günde tamamlanmak üzere AB İş Makinaları Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine verildiğini hatırlattı.

Şenyaşar, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Şanlıurfa-Suruç yolu, bölgenin en önemli ulaşım güzergahlarından biridir. Yolun 82 kilometrelik kısmının sadece 19 kilometresi bölünmüş yoldur. Geri kalan yol kısmı tek şeritten oluşmaktadır. Bu durum, ölümlü ve yaralanmalı kazaların sayısının da artmasına neden olmaktadır.

İhalenin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olması, bölge halkının tepkisine neden olmuştur. Bu bağlamda, Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesinin verilmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olmasının gerekçesini bilgilerinize rica ederim."

Vekil Şenyaşar, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti: 

“-Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesinin verilmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olmasının gerekçesi nedir?

-Suruç-Birecik ve Birecik Çevre Yolu projelerinin ölümlü kazalar düşünüldüğünde hala ihalesinin verilmemesinin gerekçesi nedir? Halk arasında ölüm yolu sıfatı taşıyan bir yolun bir an önce yapılması gerekirken bu yolu önceliğe alınmamasının nedenleri nelerdir?

-Suruç-Birecik ve Birecik Çevre Yolu projelerine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Toplam maliyet ne kadardır”?.

 

 

 

DEM Partili vekilden soru önergesi: Urfa’daki ‘ölüm yolu’ gündemden düşmüyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.