Viranşehir 60 ayda 60 projeyle yaşanabilir kentler arasına girdi

Şanlıurfa’nın 36 ilden büyük ilçesi Viranşehir, Belediye Başkanı Salih Ekinci ile 60 ayda 60 proje yaşanabilir kentler arasına girmeyi başardı.

Viranşehir 60 ayda 60 projeyle yaşanabilir kentler arasına girdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başkan Ekinci, projelerini özetlerken, göreve geldiklerinde ilçenin adeta röntgenini çektiklerini, nüfus yapısı ve halkın beklentilerine cevap veren projelerini bir bir hayata geçirdiklerini, böylece her kesime hitap ettiklerini bildirdi. “Söz verdiğimizden fazlasını yaptık” diyen Başkan Ekinci, bunun da haklı gururunu yaşıyor.

Ekinci, “Yola çıktığımızda 60 proje sözü vermiştik, fazlasını yaptık. Viranşehir 210 bin nüfuslu ve 36 ilden büyük bir ilçedir. İpekyolu üzerinde bir ticaret şehri olan, yüzde 55’i 30 yaş altı ve genç bir nüfusa sahip. Bu nedenle gençlerimizi önceliğimize aldık. Bunu yaparken de önce eğitim sloganı ile yola çıktık” dedi.

EĞİTİMCİ BELEDİYE

Gençlerin eğitiminin önemine vurgu yapan Başkan Ekinci,  “Mülkiyeti belediyemize ait olan ve atıl durumda bulunan eski belediye binamızı Bilgi Evi’ne dönüştürdük. Ücretsiz sunduğumuz hizmetlerimizden faydalanan öğrencilerimizin geleceklerine ışık tuttuk.  2019 yılından bu yana 392 genimiz üniversite hayaline kavuştu. Tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik ve hukuk başta olmak üzere 560 öğrencimiz üniversite hayaline kavuştu” bilgisini paylaştı.

Hürriyet Mahallesine Gençlik Merkezi kazandırdıklarını, kitap kafe açtıklarını, beceri ve hobi kursları ile gençlerin yeteneklerini keşfetmesini sağladıklarını belirten Başkan Ekinci, çocuk ve gençler için spor tesisleri, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları ve sahalar kazandırdıklarını anlatan Ekinci, şunları kaydetti:

 “Viranşehir tarihinde bir ilke imza atarak Viranşehir Belediyesi Kadın Voleybol takımı ve Erkek Voleybol takımı kurduklarını. Her iki takımımız da başarılı sonuçlara imza attı. Bunun yanı sıra amatör spor kulüplerimize de her zaman destek olduk. Belediye spor kulübümüzle çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirdik.”

Çocuk ve gençlerin yanı sıra kadınların da öncelikleri arasında yer aldığını belirten Ekinci, meslek edindirme kurslarıyla kadınları üretime kazandırdıklarını ifade etti. 

PARKLAR, BAHÇELER, MİLLET BAHÇESİ

Ekinci, yeni imar planı hazırladıklarını,  tapu sorununu çözdüklerini, parklar, bahçeler, mesire alanları ve  ilçeye devasa bir Millet Bahçesi de kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Viranşehir Millet Bahçemiz 260 dönüme inşa edildi. Ankara’da Gençlik Parkı var, izmir’de kordon var Viranşehir’de neden olmasın dedik. Halkımız 7’oenr 70’e buradan gönlünce istifade ediyor” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

“Yalnız değilsin” projesinden de söz eden Başkan Ekinci, bu proje kapsamında belediyenin sosyal destek ekipleri tarafından yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç aileler ziyaret edilerek, maddi ve manevi destek sağlandığını, ihtiyaçları giderilerek, yalnız olmadıklarının hissettirildiğini belirtti.

ARAÇ FİLOSU

Yol, kanalizasyon, doğalgaz, galericiler sitesi ve daha birçok projeyi hayata geçirip toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini belirten Başkan Ekinci, araç filosunu güçlendirdiklerini, sosyal etkinliklerle de halkın özel günlerde hoşça vakit geçirmelerine olanak tanıdıklarını bildirdi.

CAN DOSTLARI DA UNUTULMADI

Allah’ın yarattığı tüm canlıların kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan ekinci, bu kapsamda can dostlarını unutmadıklarını, onlara özel hayvan ambulansı alarak, yaralı, hasta yada bakıma muhtaç hayvanları sahipsiz bırakmadıklarının altını çizdi.

SIFIR ATIK

Sıfır Atık Projesi ile ilçenin belirli noktalarına elbise ve bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdiklerini belirten Başkan Ekinci, istihdama katkı için de tüm imkanlarını seferber ettikleri bilgisini paylaştı.

TARİH VE KÜLTÜR

Tarih ve turizm kenti Viranşehir’in tanıtımına büyük önem verdiklerini, Sabır Evleri’ni ilçeye kazandırdıklarını, bölgedeki kazı çalışmalarına da destek olduklarını anlatan Ekinci, “Taş Tepeler Projesi kapsamındaki Sefertepe Kazı çalışmaları insanlık tarihinin başlangıç noktasını değiştirecek bulgulara sahip. Bu nedenle bu projeyi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Viranşehir 60 ayda 60 projeyle yaşanabilir kentler arasına girdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.