Kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?

2024’e sayılı günler kaldı. Birçok vatandaş kimlik kartları ve eski tip sürücü belgelerini değiştirme için nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturuyor. Peki, kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli? İşte detaylar…

Kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olan vatandaşlar, kamuoyunda yeni kimlik olarak bilinen çipli kimlik kartlarını almak için bir süre sınırı olup olmadığını merak ediyor. Vatandaşlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor. Peki, kimlik yenileme ne zaman son?

2024 yılına artık günler kaldı. Yeni yıl öncesi eski nüfus cüzdanını yeni kimlik ile değiştirmek isteyen vatandaşların araştırmaları da hız kazandı. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı son bilgilere göre kimlik yenileme işlemi için son tarih bilgisi merak ediliyor.

Kullanmakta olunan nüfus cüzdanları, yeni nesil elektronik kimlik kartı alıncaya kadar geçerlidir. Nüfus cüzdanlarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile değiştirilmesi ile ilgili zorunlu bir tarih yok. Değiştirmediğiniz takdirde herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor. 

Kullanılan eski tip sürücü belgeleri ise 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak.

Muhabir: Mine KÖSELER

Kimlik kartları ve sürücü belgeleri ne zamana kadar geçerli?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.