Borsaya yeni savunma şirketi geliyor! Kaç lot satılacak?

Borsaya açılan savunma sanayisi şirketlerine bir yenisinin eklenmesi için adım atıldı. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. halka arz oluyor, peki şirket kimin ve kaç lot satılacak? İşte firmaya ve halka arza dair tüm detaylar…

Borsaya yeni savunma şirketi geliyor! Kaç lot satılacak?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında halka arzlar tüm hızıyla devam edecek. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş’nin halka arzı için taslak izahname SPK’ya sunuldu. İzahnameye göre şirketin halka arzının detayları netleşti. Altınay Savunma hisselerinin halka arzında kaç lotun satışı yapılacak, şirketin sahibi kim, ortaklık yapısı nasıl, arz sonrasında fiyat istikrarı var mı gibi sorular başta olmak üzere bütün suallerin cevaplarına birlikte göz atalım.

 

ALTINAY SAVUNMA NE ZAMAN KURULDU, NE İŞ YAPAR?

1990’lı yılların başından itibaren savunma sanayii alanında faaliyet gösteren grubun; Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler Sanayi Ticaret A.Ş. unvanı ile 2014 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan şirketinin unvanı 2021 yılında Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş olarak değiştirilmiştir.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş; dahil olduğu Altınay Teknoloji Grubu içerisinde savunma sanayi alanı odak noktalı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Şirket; insansız sistemler, silah kontrol sistemleri ve hareket kontrol sistemleri ile uçuş kontrol sistemleri gibi savunma sanayiinin en kritik noktalarına yönelik olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

ALTINAY SAVUNMA KİMİN, ORTAKLIK YAPISI NASIL?

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş, Altınay Teknoloji Grubu şirketi olarak Hakan Altınay tarafından kurulmuştur. Şirketin hali hazırda hakim ortağı konumunda da Hakan Altınay bulunmaya devam etmektedir. Halka arz edilecek firmanın paylarının yüzde 80’i Hakan Altınay’a ve yüzde 20’si de Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Milres Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na aittir.

 

ALTINAY SAVUNMA HALKA ARZI NE ZAMAN, KAÇ LOT HALKA ARZ EDİLECEK?

Şirketin halka arzı için taslak izahname 13 Aralık itibariyle SPK’ya sunulmuştur. Henüz halka arz tarihi netleşmemiş olup, Altınay Savunma’nın 2024 yılı içerisinde halka arz edilmesi ön görülmektedir. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. halka arzında satılacak lot sayısı toplam 58 milyon 823 bin 530 adet olarak belirlenmiştir. Halka arzda ihraç edilecek payların detayları şu şekildedir:

35 MİLYON 294 BİN 118 LOT SERMAYE ARTIŞI İÇİN SATILACAK

23 milyon 529 bin 412 lot ortak satışı olarak halka arz edilecek (Şirketin 2 ortağı olan Hakan Altınay ve Letven Capital Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. Milres Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da 11 milyon 764 bin 706’şar lot satışı yapacaktır.)

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Yatırım Finansman ve Ziraat Yatırım konsorsiyum liderliğinde halka arz edilecek Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş’nin halka arzdan elde edeceği geliri kullanım yerleri şu şekildedir:

Yeni tesis ve üretim teknolojileri için (yüzde 50)

Test ve doğrulama teknolojileri ile ARGE ve ÜRGE Yatırımları için (yüzde 15)

İşletme sermayesi için (yüzde 15)

Şirket satın alınması ve iş ortaklıkları kurulması için yüzde (10)

Global satış ve pazarlama ağı için (yüzde 5)

Finansal borç ödemeleri için (yüzde 5).

Muhabir: Mine KÖSELER

Borsaya yeni savunma şirketi geliyor! Kaç lot satılacak?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.