Bakanlık Şanlıurfa'da KPSS 50 puanla personel alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1071 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık Şanlıurfa’da da alım yapacak. Bakanlığın memur alımı kontenjanları ve tüm detaylar haberimizde…

Bakanlık Şanlıurfa'da KPSS 50 puanla personel alacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2023 yılı sözleşmeli gençlik çalışanı alımı duyurusu bugün yayımlandı. Bakanlık taşra teşkilatı gençlik merkezi müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2022 yılı KPSS B grubu P3 puan sırası esas alınarak boş kontenjan sayısının üç (3) katına kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre, Sözleşmeli Gençlik Çalışanı alımı açıklandı. İşte detaylar ve süreç.

 

GENÇLİK ÇALIŞANI ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak, başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç), 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünde asgari 50 (elli) puan almış olmak, Gençlik Çalışanı pozisyonu 6. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği belgesine sahip olmak gerekmektedir.

 

GENÇLİK ÇALIŞANI ALIMI NİTELİKLERİ VE KONTENJANLARI

171 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak.

199 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Resim, Müzik, Fotoğraf, Görsel Sanatlar, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk Sanatları, El Sanatları, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Yeni Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler, Radyo Televizyon ve Sinema bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak.

208 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak

205 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal Hizmet, İlahiyat, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak.

248 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölüm ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak.

40 kadro için Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölüm ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği yetiştirme eğitimini başarı ile tamamladığını gösterir Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderliği Eğitim, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge kapsamında Bakanlığınca verilen Gençlik Liderliği Belgesine sahip olmak.

 

ŞANLIURFA’YA 22 KONTENJAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımında Şanlıurfa’ya da kontenjan ayrıldı.

Bakanlık Şanlıurfa’da toplam 22 pozisyona alım gerçekleştirecek.

 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI MEMUR ALIMI SÜRECİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı başvuruları yarın başlıyor. Adaylar 8 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecektir. Başvurular online olarak e-Devlet kariyer kapısı internet adresinden olacak.

Bakanlık Şanlıurfa'da KPSS 50 puanla personel alacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.