Çobana keçi ve koyunları kaybedince cinsel saldırıda bulunanlara hapis cezası

Konya'da yaşanan olayda 2 koyun ve 1 keçiyi kaybetmiş olan 22 yaşındaki İ.B. isimli erkek çobanı sürü sahipleri önce dövmüş, ardından cinsel saldırıda bulunmuştu. Mahkeme, sürü sahipleri olan İ.K. ve H.O’ya 14 yıl 8’er ay hapis cezası verdi.

Çobana keçi ve koyunları kaybedince cinsel saldırıda bulunanlara hapis cezası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, geçen yıl mayıs ayında, İ.K. ile ortağı H.O.'nun sürüsünü otlatmakta olan ve ağılda bakan İ.B., baktığı 1 keçi ve 2 koyunu kaybetti. 

İ.K. ve H.O., çobandan kaybolan hayvanların parasını ödemesini isterken, çoban ise parayı ödeyecek gücü olmadığını söyledi. 

22 yaşındaki çobana sinirlenen İ.K. ile ortağı H.O., çobanı dövdü ve cinsel istismarda bulundu. İddiaya göre, cinsel istismar farklı zamanlarda da sürdü. Sürü sahipleri, çobanla ilişkilerini de cep telefonuyla kayda aldı ve çobanı, görüntüleri yaymakla tehdit etti. 

Sürü sahiplerinden H.O., çoban İ.B’nin 12 Aralık 2023 tarihine dek yanında kalacağına dair bir belge imzalattı ve yanında kalmaması durumunda da 20 bin ila 50 bin lira arasında para ödeyeceğini belirten ifadeleri belgeye yazdı.

 

TELEFONUN ARIZALANMASI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

İ.K.'nın cep telefonunda yaşanan arızalanma cinsel istismarı ortaya çıkardı. İ.K., telefonu tamir etmesi amacıyla arkadaşı M.O'dan yardım istedi. M.O. telefondaki kamera kayıtlarını buldu. Bunun üzerine M.O., iki arkadaşını daha çağırıp, İ.K. ve H.O’yu dövdü ve jandarmaya teslim etti.

Adli makamlara sevk edilen İ.K. ile H.O., Beyşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

 

ŞİKAYETÇİ OLURSAM GÖRÜNTÜLERİ YAYARIZ DEDİLER

İ.B., savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Kaybolan koyun ve keçinin parasını benden istediler. Veremeyeceğimi söylemem üzerine ikisi de bana cinsel saldırıda bulundular. Beni buna mecbur etmeye çalıştılar, cep telefonuyla kaydettiler. Karton kağıt üzerine bir sözleşme imzalattılar. Kur’an-ı Kerime el bastırarak 'Ablamı ve annemi de size getireceğim' diye yemin ettirdiler." 

İ.B. ayrıca kendisini dövdüklerini söyleyerek "Şikayetçi olursam görüntüleri sosyal medyada yayınlayacaklarını söyleyerek şantaj yaptılar. Zaman zaman kadın kıyafetleri de giydirerek cinsel saldırıda bulundular. O yüzden şikayetçi olamadım” şeklinde konuştu.

 

“ŞEYTANA UYDUK”
İ.K. ve H.O. ise ifadelerinde İ.B. ile rızasıyla, 'şeytana uyarak' cinsel ilişki yaşadıklarını, şantaj yapmadıklarını, görüntüleri kimseyle paylaşmadıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

 

Çobana keçi ve koyunları kaybedince cinsel saldırıda bulunanlara hapis cezası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.