Milli Eğitim Bakanı Tekin’den flaş atama ve branş açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklama yaptı. 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacaklarını belirten Bakan Tekin, depremin oluşturduğu mali yüke dikkat çekti. Tekin, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız" dedi. Peki, ne kadar öğretmen ataması yapılacak ve branş dağılımı ne olacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den flaş atama ve branş açıklaması

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

"ÖNÜMÜZDEKI KABINE TOPLANTISI'NDA GÜNDEME GELIR"

Bakan Tekin, yeni öğretmen atamalarına ilişkin soruya yanıt verdi. 

Daha önceki konuşmalarında şubat döneminde yapacakları atamalardaki öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiğini söylediğini belirten Bakan Tekin, fakat depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle bu ortamın oluşmadığını dile getirdi. Tekin, şunları söyledi:

"Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

“EN YÜKSEK ATAMA SAYISINI ALACAĞIZ”


Bir grup siyasetçinin öğretmen atama sayısını sosyal medyada takipçi artırma mekanizmasına dönüştürdüğünü ve bundan rahatsız olduğunu söyleyen Tekin, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da Hazine ve Maliye Bakanı'mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım." ifadelerini kullandı.

 

ŞANLIURFA’NIN ÖĞRETMEN AÇIĞINI KAPATMA SÖZÜ VERMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ağustos ayında ziyaret ettiği Şanlıurfa’da, kentin öğretmen kadrosundaki açığın kapatılacağı sözünü vermişti. Bakan Tekin, “Burada ciddi sorunlardan bir tanesi öğretmen norm kadro uygulamasıyla ilgili açıklarımız. Onunla ilgili de önümüzdeki yıl, 2024 bütçesinden yapacağımız atamada buradaki bütün norm açığını kapatacağımızı kendilerine söz verdik. Bizim projeksiyonumuz önümüzdeki şubat ayı içine kadar atama sürecinin tamamlanması. Dolayısıyla şubat ayına kadar buradaki norm ihtiyacını da inşallah gidermiş olacağız” diye konuşmuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den flaş atama ve branş açıklaması

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.