Şanlıurfa’da at yarışlarındaki kriz devam ediyor

Şanlıurfalı at sahipleri 2024 yılındaki Şanlıurfa yarış gün sayılarını az buldukları için 1 Ocak 2024 Pazartesi günü Şanlıurfa’da koşulması gereken yarışları deklareleri yapmayarak protesto etmişlerdi. At sahipleri, yarın yapılması gereken yarışların deklarelerini de yapmayarak protestolarına devam etti.

Şanlıurfa’da at yarışlarındaki kriz devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalı atçılar, 2024 yılındaki Şanlıurfa yarış gün sayılarını yeterli bulmadıkları için protesto başlattılar. 

At sahipleri pazar günü, Pazartesi günü koşulması gereken yarışın deklaresini yapmayarak protesto etmişlerdi. 

Yarın yapılacak olan yarışın deklarelerini de yapmayarak protestolarına devam edeceklerini belli ettiler. 

Şanlıurfa yarış gün sayılarını yeterli bulmayan ve 1 Ocak’tan başlayıp 24 Haziran’a kadar süren daha uzun bir yarış sezonu isteyen Şanlıurfalı atçılar, ortak bir açıklama yayımladı. 

 

“ŞANLIURFALI ATÇILAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

Batı’ya göre saman yem ilaç vb. giderlerin aynı olduğunu belirten atçılar, ikramiye konusunda Şanlıurfa’ya üvey evlat muamelesi yapıldığını açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

“Atçılık ve yarışçılık camiamızın ülke istihdamına katkıları ile adeta bir mihenk taşı konumunda olan ve bugüne dek diğer hipodromlarımız arasında en çok fedakarlık istenen ve buna da içinden geçtiğimiz sosyal ekonomik şartlara rağmen her zaman tevazu göstermiş olan Şanlıurfalı atçılarımızın haklı gerekçeleri sadece bu sene değil geçmiş senelerde de maalesef üzülerek belirtmek durumundayız bir üvey evlat muamelesi görmüş ve atçılık ikramiyelerinden asla hakkettiği payı alamamıştır. 

Oysaki diğer hipodromlardaki (ot, yem, talaş, ilaç ve seyis gideri ve nakliye vs.) gibi genel giderleri yöremiz olarak' ta fazlası var eksiği yok buradaki at sahibi arkadaşlarımızda ziyadesiyle harcama yapmasına rağmen, bugüne kadar ki tüm müracaatlarımız sanki halının altına süpürülmüş, bu haklı serzenişlerimizden yana bir arpa boyu yol alamadığımızda kamuoyunun takdirindedir. 

Bu haftaki deklerelerimizin yapılmaması tamamen bıçağın kemiğe dayanma noktası olup, karşımızda bizleri muhatap almayan, yok sayan bir yapıyla da maalesef diplomasi trafiği yapma isteğimiz ve hamlelerimizde heba olmuştur. Kaldı ki, bölge atçımızın atçılık geliri ile kaç nufüsa, kaç aileye ekonomik olarak doğrudan sirayet ettiği hepimizin gerçeğidir. 

Batıdaki hipodromda ot balyesi kaç TL ise bizde aynısını ödüyoruz. Talaşın çuvalı kaç TL ise bizde aynısını harcıyoruz. Bitkisel ilaç tedavisinde kullandığımız ilaçlara belki batıdaki hipodromlardaki atçılarımızdan daha fazla ödüyoruz ama iş yarış ikramiyesine gelince üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bu durumun, adaletle, vicdanla izah edebilmenin mantıkla bir ilgisi de yoktur. Bizlerin tek isteği insanca ve onurlu bir yaklaşım görmek ve yarış ikramiyelerinde olduğu gibi, hakkedilmiş özel yarışlarımızın tekrar iadesi ve yeni sezon açılışımızın eylül ayı başına alınmasıdır. Burada devlet büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. Şanlıurfalı atçılarımız Kaderine Terk edilemez diyoruz”.

Şanlıurfa’da at yarışlarındaki kriz devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.