Şanlıurfa için en acı istatistik! Bir yılda yitirilen işçiler...

İSİG Meclisi’nin her ay yayınladığı iş cinayeti raporuna göre 2023’te ülke genelinde 1929 işçi çalışırken hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da geçen yıl toplam 31 işçi iş cinayetlerinde öldü.

Şanlıurfa için en acı istatistik! Bir yılda yitirilen işçiler...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi, her ay yayınladığı iş cinayeti raporunu açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde ocakta 115, şubatta 261, martta 130, nisanda 123, mayısta 147, haziranda 160, temmuzda 184, ağustosta 206, eylülde 153, ekimde 151, kasımda 145 ve aralıkta 154 olmak üzere en az 1929 işçi hayatını kaybetti.

Aralık ayında dördü kadın, 150'si erkek olmak üzere toplamda 154 kişi iş cinayetlerinde öldü. Ölenler arasında beş çocuk, altı mülteci de bulunuyor.

ARALIKTA EN FAZLA İŞ CİNAYETİ İSTANBUL'DA

Raporda, inşaat ve yol kolunda iş cinayetlerinde ölenlerin oranı yüzde 29 oldu. Taşımacılıkta bu oran yüzde 12, tarım ve ormanda yüzde 11, ticaret ve büro yüzde 9 ve metal iş kolunda yüzde 8 oldu. Raporda ölüm sebeplerine göre yapılan oranlamada ise, ezilme ve göçük yüzde 22, trafik ve servis kazası yüzde 21, yüksekten düşme yüzde 19 olarak belirlendi. Raporda, en çok iş cinayetinin yaşandığı kentin İstanbul olduğu aktarıldı.

ŞANLIURFA’DA VAHİM TABLO

İSİG Meclisi’nin raporuna göre Şanlıurfa’da geçen ay en az 2 iş cinayeti yaşandı.

Şanlıurfa’da 2023 yılında en az yaşanan işçi cinayeti sayısı ise 31. Kentte 2022’de ise en az 36 işçi çalışırken yaşamını yitirmişti.

Aralıkta yaşanan iş cinayetlerinin illere göre dağılımı şöyle:

26 ölüm İstanbul’da; 8’er ölüm Ağrı ve Ankara’da; 7 ölüm İzmir’de; 6’şar ölüm Diyarbakır ve Kocaeli’nde; 5 ölüm Muğla’da; 4’er ölüm Bursa, Denizli, Karabük ve Osmaniye’de; 3’er ölüm Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Gaziantep, Hatay, Ordu, Niğde ve Samsun’da; 2’şer ölüm Adana, Adıyaman, Edirne, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Manisa, Mardin, Rize, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da; 1’er ölüm Afyon, Artvin, Bartın, Bingöl, Bitlis, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Siirt, Uşak, Zonguldak, Hollanda, Kongo, Romanya ve Rusya’da meydana geldi.

Şanlıurfa için en acı istatistik! Bir yılda yitirilen işçiler...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.