Şanlıurfa'da kış aylarında da isot hasat ediliyor!

Eyyübiye Sera Kent’te oldukça verimli geçen yaz sezonunun ardından kış sezonu biber hasadı yapılıyor. Hareketli günlerin yaşandığı serada, bir yandan pazara sunulacak biberler toplanıp, tasnif edilirken diğer yandan ise yeni dikilecek fideler için hazırlık yapılıyor.

Şanlıurfa'da kış aylarında da isot hasat ediliyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyyübiye Belediyesi’nin ilçe ekonomisinin gelişmesi, üretim ve istihdamın artışı için sinerji oluşturulması ve müteşebbislere seracılık alanında destek sağlanması amacıyla projelendirdiği ve hayata geçirdi sera kent, yılın on iki ayı taze sebze üretebilecek tecrübeye ulaştı.

Islah edilmiş yerli tohumlardan Urfa Biberi üretiminde sıfır sorunla tüm yıl üretim yapabilme yeteneğini geliştiren Eyyübiye Sera Kent’te bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bereketli bir sezon geçirdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Mehmet Emin Güneş,  edindikleri tecrübeler sayesinde bu yılki rekoltenin geçen yılın da üzerine çıktığını, bu yıl da oldukça verimli bir sezon beklediklerini söyledi.

Eyyübiye Sera Kent’te görev alan Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Aydın da üretim miktarını her geçen yıl biraz daha artırmayı başardıklarını dile getirerek, “Şu anda ikinci ürün biber hasadımızı yapıyoruz. Bir ay öne başkanımız Mehmet Kuş’un katılımıyla ejder meyvesi hasadını gerçekleştirmiştik. Bir yandan ikinci ürün biber hasadımız devam ederken diğer yandan da hem ikinci etap seramızın hazırlıklarını yapıyor hem de mevcut seramızda fide dikim çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu. 

 

Şanlıurfa'da kış aylarında da isot hasat ediliyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.