Şanlıurfa'da sürdürülebilir tarım için farkındalık arttı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen "NEPİZ Projesi"nin Yerel Farkındalık Artırma Toplantısı, Şanlıurfa'da düzenlendi.

Şanlıurfa'da sürdürülebilir tarım için farkındalık arttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanlığından Çalışma Grup Sorumlusu Sayın Yusuf Gürbüz, Proje Takım Lideri Henry Joergensen, Projede İyi Tarım Uygulamaları Uzmanı; Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Ege Üniversitesinden Doç. Dr. Bihter Çolak Esetlili katıldı.

Toplantıda, sürdürülebilir tarım için temiz toprak ve temiz suyun hayati bir öneme sahip olduğu belirtildi. Yanlış gübrelemenin toprak, su ve ürün üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi verildi.

AKSOY: TEMİZ TOPRAK VE TEMİZ SU BIRAKILABİLİR

Toplantıda konuşan Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Türkiye'de en çok gübrenin kullanıldığı ilin Şanlıurfa olduğunu belirterek, "En çok sulama suyunun kullanıldığı il yine Şanlıurfa. Ekip ruhu ve bilinçlendirme çalışması ile gelecek kuşaklara tarım yapılabilecek temiz toprak ve temiz su bırakılabileceğini ifade etti.

Aksoy, "NEPİZ Projesi'nin, sürdürülebilir tarım için temiz toprak ve temiz suyun önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için önemli bir proje olduğunu" söyledi.

Eğitim semineri soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.

Şanlıurfa'da sürdürülebilir tarım için farkındalık arttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.