Şanlıurfa TYB'de nöbet değişimi! Yıllar sonra yeniden başkan

TYB Şanlıurfa Şubesi’nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kongrede, Kurucu Başkan Cuma Ağaç, yıllar sonra oy birliği ile yeniden başkan seçildi.

Şanlıurfa TYB'de nöbet değişimi! Yıllar sonra yeniden başkan

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi Olağan Genel Kongresi, Şair Nabi Müzesi’ndeki bürolarında dün gerçekleştirildi.

TYB Şanlıurfa Şubesi Olağan Genel Kongresinde, Kurucu Başkan Cuma Ağaç başkanlığa seçilerek, görevi mevcut Başkan Prof. Dr. Mahmut Kaya’dan devraldı.

Çoğunluğun hazır bulunduğu kongrede, Divan Kurulunun belirlenmesinin ardından gündem maddeleri okundu.

Faaliyet raporunun okunmasının ve ibra edilmesinin ardından kongre ile ilgili söz almak isteyen üyelerin konuşmalarıyla kongre devam etti.

Daha sonra, belirlenen yeni Yönetim Kurulu listesi oylamaya sunularak oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni yönetim şöyle oluştu:

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı: Cuma AĞAÇ

Yönetim Kurulu Asil üyeleri:

Prof. Dr. Ömer Sabuncu, Ömer Faruk Kazancı, Mehmet Emin Özçınar ve Mehmet Tahir Çoşandal.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: 

Eyyüp Azlal, Nusret Yılmaz, Vehbi Uzundağ, Ahmet Aslan ve Gül San.

Genel Merkez Üst Kurul Delegeleri:

Mahmut Kaya, Veysel Polat, Müslüm Abacıoğlu, Vehbi Uzundağ, Nusret Yılmaz, Abdülkadir Karacabey, Kamile Özdemir, Gül San, Salih Bencik, Mehmet Akbaş, Muharrem Çelik.

Cuma Ağaç, kongre sonrasında açıklama yaparak emeği geçen eski yönetime, üyelerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

AĞAÇ: YAZAR ARKADAŞLARIMIZIN GAYRETİNİ BİR ARAYA GETİRİYORUZ

Başkanlığı devraldığı Mahmut Kaya’ya emekleri için teşekkür eden Cuma Ağaç, “Yönetimde kendisine eşlik eden ve yükü paylaşan arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Yazarlar Birliğinde yönetim, işleri bulunan arkadaşlarla idare ediliyor. Toplantılara ve çalışmalara katılan, işin ucundan tutan, şubemize gelerek çay içen yazar arkadaşımızın dahi yönetsel erki ve katılımı var.  Yazarlar Birliğinde yönetim ve devir teslim aday olmakla olmuyor. Yazarlar Birliği, parti ve sendika değildir. Yazarlar Birliği, yazarlarımızın bir araya geldiği, topluma manevi ve kültürel katkı sunan insanların buluşup istişare ettiği, birbirinden ilham aldığı bir mekândır. Yazarlar Birliğimizin Urfa'ya ışığının yansıması için bütün yazar arkadaşlarımızın gayretini burada bir araya getiriyoruz” dedi.

 

“GÖREVİ NÖBETLEŞE YÜRÜTÜYORUZ”

Bütün üyelerin katılımıyla yeni çalışmalar yapacaklarını belirten Cuma Ağaç, “Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubemiz, 1 yıl sonra 25 yılını dolduruyor. Çeyrek asır. 2000 yılında kurmuştuk. Bugün 24 yaşında. Çeyrek asır bir dernek şubesi için az bir zaman değildir. Yazarlarımız, kendi aralarında istişare etmişler. Kurucu Başkan olarak görevi bana getirdiler. Ben bu kongrede aday olmadım. Zaten Yazarlar Birliğimizin geleneğinde aday olmak ve yarışmak yoktur. Yazar arkadaşlar kendi aralarında istişare ederek kimin yapması gerektiğini belirliyorlar. Mahmut Kaya yapsın deyince Mahmut Kaya, Cuma Ağaç yapsın deyince Cuma Ağaç yapıyor. Bu şekilde nöbetleşe bu görevi yürütüyoruz. Ne diyor Necip Fazıl Üstadımız, 'Hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal' Bu öyle bir yük. Bu yükü bugüne kadar taşıyan arkadaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar güzel faaliyetler yapılmıştır. Tüm arkadaşlarımızla birlikte yeni dönemde daha yeni ve büyük işler yapmayı kafamıza koymuşuz. Allah'ın izniyle arkadaşlarımızın yardımıyla yeni işler yapacağız” diye konuştu.

 

KAYA: YENİ BAŞKAN VE EKİBİNE BAŞARILAR

Görev yaptığı süre içerisinde kültür ve sanat alanında çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten eski TYB Şanlıurfa Şubesi Prof. Dr. Mahmut Kaya ise, “Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubemizin bugün olağan kongresini yaptık. Yaklaşık 4 yıldır başkanlık görevini yürütmekteydim. Bu 4 yıllık süreçte şehrimizde çeşitli kuruluşlarla programlar yaptık. Kültürümüzün, sanatımızın, şiirimizin ve şairlerimizin tanıtılması, okumanın sevdirilmesi adına bir takım faaliyetler yürüttük. Bu faaliyetlerimizi; Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. Güzel bir 4 yıllık dönem geçirdik. Yeni Başkan ve ekibine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mine KÖSELER

Şanlıurfa TYB'de nöbet değişimi! Yıllar sonra yeniden başkan

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.