Bakan Şimşek açıkladı! Fenomenler ve binlerce hesap takibe alındı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde oldukça tartışılan fenomenlerin gelirleriyle ilgili çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakan Şimşek, 250 bin kişinin takibe alındığı bilgisini vererek, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı" dedi.

Bakan Şimşek açıkladı! Fenomenler ve binlerce hesap takibe alındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-ticaretin kullanım oranı Türkiye’de özellikle Covid-19 salgını sonrası yükseldi. E-ticaretin artması elektronik ödemelerde de yüksek artışları beraberinde getirdi. Bu noktada vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi için çalışmalar da arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek ticaret hacminin vergi yükümlülüklerine yansıması için kapsamlı analizler yaptıklarını, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için banka kartı, kredi kartı ve sanal kart üzerinden yapılan elektronik ödemeleri yakın takibe aldıklarını kaydetti.

Bakan Şimşek, AA’ya yaptığı açıklamada, riskli 250 bin kişinin takibe olunduğunu söyledi. Şimşek, "Elektronik ödemelere ilişkin veriler üzerinden elektronik ortamda mal ve hizmet alım satımı yapan firmalar hakkında detaylı çalışma başlattık ve bu kapsamda ödeme kayıtlarından hareketle yaklaşık riskli 250 bin mükellefi analize tabi tuttuk” dedi. 

 

"SOSYAL MEDYADAN GELİR ELDE EDİP MÜKELLEF OLMAYANLAR TESPİT EDİLDİ"

Son dönemde çok tartışılan sosyal medya fenomenlerinin elde ettikleri gelirlerin de izlemeye alındığını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı. Bu kişilerin tahsilat yöntemi olarak genellikle elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettikleri dikkate alınarak, analizin kapsamı sosyal medya uygulamalarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu kapsamda sosyal medya uygulamaları üzerinden gerek içerik sağlayıcı olarak gerekse mal veya hizmet satışı gerçekleştirerek gelir elde eden çok sayıda kişi tespit edildi. e-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında gelir elde ettiği halde hiç vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edilerek gerekli işlemler başlatıldı".

Bakan Şimşek açıkladı! Fenomenler ve binlerce hesap takibe alındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.