ABD Dışişleri Bakanlığı: PKK tehdidinin farkındayız

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'a açıklamalar yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'ye yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz. Hayatını kaybeden Türk askerlerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Açıklamada, PKK tehdidinin farkındayız denildiği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: PKK tehdidinin farkındayız

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BD Dışişleri Bakanlığı, CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevapladı. Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Türkiye'ye yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz. Hayatını kaybeden Türk askerlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildiği öğrenildi.

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Yazılı açıklamanın detayları şöyle:

ABD'nin yabancı terör örgütü olarak ilan ettiği PKK'ya karşı mücadelesinde NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk halkının kararlılıkla yanındadır. Saldırıda hayatını kaybeden Türk askerlerinin aile ve dostlarına başsağlığı diliyor, Türkiye'ye ve halkına yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz. PKK'nın Türkiye'ye için oluşturduğu meşru güvenlik tehdididin ve terörle küresel mücadelenin öneminin farkındayız."

"BİREBİR AYNI AÇIKLAMA"

Yunus Paksoy, açıklamanın detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

Ancak birkaç şey daha söylemek isterim arkasından. Hatırlarsanız 3 hafta kadar önce yine Irak'ın kuzeyinde 12 şehit vermiştik. Ben o zaman da sormuştum ABD Dışişleri'ne o zaman da sormuştuk açıklamanız nedir diye. Ben kontrol de ettim. Birebir kopyala yapıştır bir açıklama. Bizim iki tane daha sorumuz vardı. Yaklaşık 6 saat önce gönderdim ben soruları. Biraz önce cevap geldi. O sorulardan biri şuydu, "PKK'nın yaptığı saldırıların ardından Türk kamuoyunda ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve SDF dedikleri SDG ile iş birliği yapması nedeniyle ABD'ye yönelik geniş çaplı eleştiriler oluyor. Bunu açıklığa kavuşturmak ister misiniz?" Bir soru daha sordum, "SDG'nin sözde üst düzey yetkilisi ve eski sözcüsü Mustafa Bali dün gece X isimli platformda bir paylaşımda bulundu. 'Zap' diyerek yani bu saldırıya sevinen bu saldırıyı yücelten bir paylaşım yaptı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir sözde SDG yetkilisinin PKK saldırılarını yüceltmesine ne diyorsunuz?" bu soruları cevapsız bıraktılar.

Şunu tekrar söyleyeyim, biz 3 hafta önce de biz bunu son dakika olarak vermiştik CNN Türk'te. Bire bir şu açıklamayı çıkarın Yunus'a gönderin demişler ki hepsi hemen hemen hepsi aynı. Onda şöyle bir ek vardı, şöyle bir cümle eklemişlerdi, "Türkiye'nin Irak'ta yönettiği operasyonları Irak'ın egemenliğine saygı duyacak ve onlarla koordine olmasını bekliyoruz." demişleri. Onun harivinde bire bir aynı açıklama geldi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan.

ABD Dışişleri Bakanlığı: PKK tehdidinin farkındayız

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.