Doktorun mühendisin iki katı maaş veriyorlar ancak çalıştırmaya eleman bulamıyorlar

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2023 yılının son çeyrek dönemine dair hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, doktordan mühendisten daha fazla maaş verilmesine rağmen sektörde çalışacak eleman bulunamıyor.

Doktorun mühendisin iki katı maaş veriyorlar ancak çalıştırmaya eleman bulamıyorlar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2023 yılının son çeyrek dönemine dair hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nu yayınladı.

Rapora göre, inşaat sektöründe, ara eleman sorunu derinleşirken, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi mavi yaka olarak nitelendirilen orta kademe eleman bulmakta zorlanılıyor.

TMB tarafından yayınlanan rapora göre, ara eleman ücretlerinin yıl sonunda aylık 150 bin TL seviyelerine kadar çıktığı belirtildi.

Raporda dikkat çeken bir diğer husus ise mevcut eğitim politikalarında köklü değişikliklere ihtiyaç duyulması. Tamamı üniversiteye yönlendirilen gençlerin meslek ve sanat okullarına yönlendirilmesi önerilerek, bu sayede sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanların yetiştirilmesi ve ülkedeki işsizlik sorununa katkı sağlanması hedefleniyor.

Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında üstlenilen projeler için de istihdam sorunu yaşadığı vurgulanıyor. Raporda, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yetkili kurumlar ve kamuoyuna sunduğu sorunun çözümü için mevcut eğitim politikalarında köklü değişiklikler yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Doktorun mühendisin iki katı maaş veriyorlar ancak çalıştırmaya eleman bulamıyorlar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.