Kamu kurumu en az lise mezunu personel alacak! Başvurular yarın başlıyor

Danıştay Başkanlığı bünyesinde kamu personeli ihtiyacını karşılamak üzere ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre temizlik hizmetlisi kadrosuna alım yapılacak. Başvurular yarın başlıyor. İşte detaylar…

Kamu kurumu en az lise mezunu personel alacak! Başvurular yarın başlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi duyuruya baktığımızda 17 Ocak tarihinde başvurusu başlayacak kamu personeli alımı ilanı ile en az lise mezunlarından 23 hizmetli alımı yapılacağına yer verildi. İşte başvuru tarihi ve şartları…

GENEL ŞARTLAR 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Genel Şartlar Başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendinde yer alan “İlk defa Devlet Memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapıldığı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak” hükmü uyarınca, sınavın yapıldığı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak.

2022-KPSS lisans ve 2022-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, Sanat lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucunun olumlu olması.

ÖZEL ŞARTLAR

En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Daha önce temizlik işlerinde çalışmış olmak. (Sigortalı olarak görev aldığına dair sigorta hizmet dökümünün eklenmesi gerekmektedir.)

Sözlü Sınav

Merkezi sınavda alınan puanlara dayanarak, ilan edilen pozisyon sayısının beş katı kadar aday en yüksek puandan başlayarak sözlü sınava çağrılacaktır. Destek Personeli (Temizlik Hizmetlisi) istihdamı için yapılacak olan sözlü sınavına davet edilen adaylardan, sözlü sınavına katılmayanlar için ikinci kez davet ilanı yapılacaktır. Bu ilanda en yüksek puandan başlayarak, bir defaya mahsus olmak üzere eksik kalan kişi sayısı kadar aday sözlü sınavına davet edilecektir. Aynı puana sahip adaylar da sözlü sınavına çağrılacaktır. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekmektedir. Sözlü sınavın günü, saati ve yeri danistay.gov.tr adresinde ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adaylar sınav bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden takip edebilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE ZAMANI 

Danıştay Başkanlığı Temizlik Personeli Alımı ilanına başvurmak isteyen adaylar başvurularını E-Devlet üzerinden online olarak 17 Ocak – 26 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilirler. Başvuru adresi ve zamanı aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihi : 17 Ocak – 26 Ocak 2024

Başvuru Adresi : https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

 

Kamu kurumu en az lise mezunu personel alacak! Başvurular yarın başlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.