Adnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak

Adnan Oktar soruşturmasında örgüt üyelerini kayıran, mağdurların beyanlarını görmezden gelen, polise ateş açılan silahı dahi iade eden yargı mensupları yargılanacak. Ancak hâlâ görev başındalar.

Adnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adnan Oktar yapılanmasına yönelik yargılama aşamasında yargı mensuplarının örgüte 'yardım' ettikleri ortaya çıkarak soruşturma başlatıldı.

HSK'nın yargı mensupları hakkında yaptığı soruşturmayı Cumhuriyet'teki köşesine taşıyan gazeteci Barış Terkoğlu, HSK müfettişlerinin hazırladığı raporda, içinde 99 kez "oral", 215 kez "anal"104 kez "vajina" kelimelerinin geçtiğini belirterek, "Her detayın yer aldığı raporda, mahkeme katibinden itirafçılara kadar tam 140 kişiyle görüşülmüş. Soruşturma yapılan yargı mensuplarının ve yakınlarının malvarlıkları incelenmiş. Telefon kayıtlarına bakılmış. Oktar’ı kurtaran kararı veren üç hakimin yanı sıra, işin içinde olduğu düşünülen eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman, eski İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve oğlu avukat Ali Salihoğlu, savcı Ali Parlar, avukat Cem Özdemir hakkında soruşturma yapmış" diye yazdı.

'YARGI MENSUPLARI OLAĞANDIŞI ZENGİNLEŞTİ'

HSK raporunda, yargı mensuplarının yaptığı usulsüzlüklere ilişkin kısımlar ise şöyle anlatıldı:

"Eski Başsavcı Hadi Salihoğlu ve ilgili dairenin savcısı Ali Parlar’ın Oktarcılarla organik ilişkisi, Salihoğlu’nun geçmişte Oktarcılar aleyhindeki dosyaları kapattığı resmen ortaya çıkmış. İncelenen HTS kayıtlarından Ali Parlar, Önder Yaman ve Hadi Salihoğlu’nun karar aşamasında örgüt sanıkları ve avukatları ile telefon trafiği yaptıkları görülmüş. Mübaşir Tanık G.Ü., verdiği ifadede, kararın mahkeme dışında yazılıp getirildiğini ikrar eder şekilde konuşmuş. Mahkemenin daha önce verdiği 4100 kararı inceleyen müfettişler, ilk kez delil incelemeden, duruşma açmadan, kimseyi dinlemeden böyle bir karar verdiğini tespit etmiş. Mahkemenin operasyon sabahı polise açılan ateş için "uyku sersemi" kararı vermesi, silahı da iade etme kararı almasının hukukta görülmemiş bir uygulama olduğu sonucuna varılmış. Örgüt üyelerinin serbest bırakarak yurt dışı yasaklarının kaldırılması sonucu 8 sanığın kaçtığını ve 3 sanığın yurt dışına firar ettiğini not etmiş. Mahkemenin karar dışında bırakılan kıdemli üyesi, kararı veren üç hakime, şaşkınlıkla, "hep sanık lehine düşünmüşsünüz, mağdur dosyada hiç yok gibi davranmışsınız, ahlaklı bir sanık avukatı bile sizin yazdığınızı yazmamıştır" demiş. Küçücük kızların ifadeleri tek tek incelenmiş, anal ve oral yolla başlayan toplu tecavüz eylemlerine "rızası var" kararı vermek için, hakimlerin cımbızlama yaptığı, dosyada olmayan delilleri kullandığı görülmüş. Öyle ki itirafçıların kabul ettiği suçları bile yok sayılmış. En önemlisi, tam da karar sürecinde, sözü edilen yargı mensuplarının, kendileri ve yakınları üzerinden, olağandışı zenginleştikleri tespit edilmiş."

GÖREV YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR

Oktarcılara yardım ettiği belirtilen raporda, sözü edilen yargı mensuplarının, kendilerinin ve yakınlarının üzerinden, olağandışı zenginleştiklerinin tespit edildiğini kaydeden Terkoğlu, "Üç HSK müfettişinin titiz çalışması, bu hafta Yargıtay’a gönderilecek ve yargı mensupları önümüzdeki günlerde yargı önüne çıkacak. İşin tuhaf tarafı, bu kadar tespite rağmen, bahsi geçen yargı mensupları, halen Bakırköy’de ya da Bölge Mahkemesi’nde görev yapmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Adnan Oktar davasına bakan yargı mensupları yargılanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.