Paralel evrende Şanlıurfa! Bu kez hekim şiddet gösterdi iddiası

Şanlıurfa’da bulunan bir hastanede 4 gün önce bir doktorun, hastanede bulunan güvenlik görevlilerine hakaret edip darp etmeye teşebbüs ettiği iddia edildi. Öz Sağlık-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, ortada herhangi bir neden yokken güvenlik doktorun görelilerine hakaret eden doktor hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirtti.

Paralel evrende Şanlıurfa! Bu kez hekim şiddet gösterdi iddiası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da bulunan bir hastanede 15 Ocak’ta alışılmışın dışında bir olay yaşandı. 

İddialara göre Psikiyatri Polikliniğinde görevli olan Dr. Muhammet Ali Karaca, ortada herhangi bir neden yokken hastanede bulunan güvenlik görevlilerine hakaret edip darp etmeye teşebbüs etti.

Öz Sağlık-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Bekir Başak, hastanede yaşanan konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. 

DOKTORDAN TEHDİT HAKARET 

Yapılan basın açıklamasında olayın gelişimini anlatan Başak, sağlıkta şiddetin her çeşidine karşı olduklarını ve doktor hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Mesai Arkadaşlarım;

Bildiğiniz üzere hastanemizde dün gerçekleşen olaylar biz sağlık çalışanlarını hem çok üzmüş, hem de bir o kadar şaşkınlığa sürüklemiştir.

Sağlıkta şiddet denildiğinde genellikle sağlık personelimizin, doktorlarımızın, idari personelimizin, sıklıkla da güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın hasta ve hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet akla gelmektedir.

Ancak dün burada yaşamış olduğumuz olay bir doktorun ortada herhangi bir sebep olmadığı görgü tanıkları ve kameralarla da sabitken klinikte terör estirmesi ve güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı aşağılayıp, hakaret edip, darp etmeye teşebbüse kadar götürdüğü, hepimizin şaşırdığı ve bir o kadar üzüldüğü başka boyutlu bir olaydır.

Olay 15 Ocak Pazartesi günü öğle yemeği sırasında Psikiyatri Polikliniğinde görevli Dr. Muhammet Ali Karaca tarafından klinikte terör estirilmesi neticesinde başlamıştır.

Güvenlik Görevlisi Üyemiz Özlem Ayrancı saat 13.15’te kendisine doktorun muayene saatini soran bir psikiyatri hastasına 13.30 itibariyle doktorun muayeneye başlayacağı bilgisin vermiştir. 

Hasta, Doktor Muhammet Ali Karaca tarafından muayeneye alındığı sırada, sebebi olmayan bir şekilde Doktor Karaca, Güvenlik Görevlisi Arkadaşımız Özlem Ayrancı’yı çağırarak hakaret etmeye başlıyor ve  hakaretlerine devam ederek Güvenlik Amirinin gelmesini  istiyor.

Beyaz kod verilmediği, hasta ve hasta yakınlarının herhangi bir olay çıkarmadığı bu süreçte, Güvenlik Görevlisi arkadaşımız, Amir Gürkan Telek’i çağırıyor. Telek’in Dr. Odasına girmesiyle birlikte Dr. Muhammet Ali Karaca diğer iki güvenlik görevlisini odadan çıkartmak istiyor 2 güvenlik görevlisinin bizzat poliklinikte hatta odasında olmasına rağmen “Burada neden güvenlik yok, defol çık dışarı” diyerek hakaretlerine devam ediyor.

O esnada güvenlik amirinin üzerine yürüyen doktoru, diğer güvenlik görevlileri Özlem Ayrancı ve Mesut Köksal araya girerek darp olayını engelliyor.

Hastanede başka bölüme gelen hasta yakınları da olaya dahil olup doktoru sakinleştirip, güvenlik görevlileri ile yaşanacak daha vahim bir olayın önüne geçilmiş oluyor. Hasta yakınları Başhekime giderek doktorun personele yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetini de şikayet ediyorlar.

Değerli Arkadaşlar;

Şu yaşanan olaylara bakar mısınız? Bir sağlıkçının, yakın mesai arkadaşına uyguladığı muameleye bakar mısınız?

Bir doktorun kendisini korumakla görevli, hastane disiplinini sağlamakla görevli güvenlik personeline bizzat kendisi tarafından uygulanan Mobbinge, Fiziksel Şiddet girişimlerine, hakaretlere dönüp lütfen bir bakar mısınız?

Bizler sağlık işyeri çalışanları olarak, milletimize verilen sağlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha profesyonel, verilen hizmetin dünya standartlarının üzerinde olabilmesi adına var gücümüzle çalışan sağlık işçileriyiz.

Hasta ve hasta yakınlarından gelen şiddete ne yazık ki alıştırılmıştık. Caydırıcı olmayan tedbirler hasta yakını terörüne neden oluyor ve bu konu artarak devam ediyor.

Fakat bugün bir Doktorumuz tarafından arkadaşlarımıza yaşatılan bu menfur olay yakın çalışma arkadaşları ve ekip olarak hem bizleri çok üzmüş hem de hastanemizin isminin böylesine çirkin, tasvip edilmeyen bir olayla anılmasına sebep olmuştur.

Öz Sağlık İş Sendikası olarak şiddet ve terörün kimden ve nasıl geldiğine bakmayız.

Doktor kimliğini umursamadan hem psikolojik hem fiziksel şiddet uygulamayı kendine ve mesleğine layık gören Dr. Muhammed Ali Karaca hakkında sendika olarak hukuki süreci başlatıyoruz.

Bırakın mesleki, insani vasıfları bile üzerinde taşıyamayan bu ve benzeri kişiler hem toplum sağlığı hem de kendi hastaları için tehlike oluşturmaktadır.

Sağlıkta şiddete hayır derken, sanırım artık kapsamını genişletmemiz gerekiyor. İdarenin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün bu konuda üzerlerine düşeni yapacağına inanıyoruz. Saygılarımızla”. 

Paralel evrende Şanlıurfa! Bu kez hekim şiddet gösterdi iddiası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.