Ülkenin en iğrenç davası bu! Urfa'ya sorun dediler...

Türkiye’yi sarsan Esenyurt'taki kanlı tekel baskınında sanıkların, 40 milyon TL ve 13-11 yaşlarında iki çocuk karşılığında şikayetin geri çekilmesi teklifinde bulunduğu iddia edildi. Sosyal medyada şok teklifle ilgili yorumlar yapılırken, bir kullanıcı bu tür tekliflerin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıklığına dikkat çekerken, Şanlıurfa’da çalışan avukatlara sorulduğunda adliyede ne iğrenç olayların döndüğünün öğrenilebileceği yorumunda bulundu.

Ülkenin en iğrenç davası bu! Urfa'ya sorun dediler...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Esenyurt’ta geçen temmuzda 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen’in yaşamını yitirdiği tekel bayisi saldırısında yeni iddialar gündeme geldi. Tutuklu bulunan saldırının sanıklarından Tarık Özer’in, Erzen’in babası Cantürk Erzen’e “barışmak için 40 milyon lira ve ailenin akrabalarından 13 yaşındaki bir erkek çocuğu ile 11 yaşındaki kız çocuğunu teklif ettiği” öne sürüldü.

İddiaları Cumhuriyet gazetesi haberleştirdi. 

 

“İSTER GELİNİN YAP İSTER KIZIN”

Gazetenin haberine göre, Cantürk Erzen, “Tarık Özer tarafından bana aracı yoluyla ‘Bir erkek ve bir de kız çocuğu verelim’ mesajı iletildi. Onların âdetine göre erkek öldürüldüyse yerine o ailenin oğlu verilirmiş. Bir de kız verelim ‘İstiyorsan gelinin, istiyorsan kızın yap, istiyorsan da bize geri gönder’ dediler” iddiasını aktardı.

Baba Erzen şöyle konuştu: “Benim örf âdetimde böyle bir şey yok. Böyle barışa ‘Evet’ diyecek karakterim de yok. Kabul etmedim, tehdit etmeye başladılar. Mecbur muyum barışmaya? Hiçbir zaman çocuğumun kanını parayla satacak karakterim olamaz.” 

Avukat Şeker ise “Bu teklifin müvekkillere iletilmesi ortaçağ dönemindeki köle ticaretini yansıtmaktadır. Böylesi bir teklif karşısında hukukçu olarak kabul etmeyi tavsiye etmek dahi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

İDDİAYI REDDETTİLER

Söz konusu açıklamaları sorduğumuz Tarık Özer’in ailesi iddiaları reddetti. Özer ailesinden N.Ö., “Böyle bir şeyin aslı astarı yok. Hukukun parayla satın alınacağına inanılıyor mu Türkiye’de? İddiaları reddediyoruz. Yargıya inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Ailenin avukatı Ahmet Avşar da “Kaçıncı yüzyıldayız? Böyle bir teklif yok. Sanıkların adil yargılanma hakkının engellenmek ve yargının manipüle edilmek istendiğini düşünüyorum” dedi.

 

SÖZ KONUSU İDDİALARA YORUM YAĞDI

İddiaların gündeme gelmesiyle sosyal medyada yorumlar yapıldı. 

Avukat Şeker’in paylaşımının altına yapılan yorumların birinde benzeri tekliflerin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaygın olduğu vurgulandı. Bir kullanıcı, “Ülkemizde bunun gibi yaşanan birçok olay var. Doğuda internet ve sosyal medya çok yaygın olmadığı için haberlere ve medyaya yansımıyor. Ama Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Urfa gibi şehirlerde çalışan avukat arkadaşlarınız varsa, onlarla konuşup adliyelerde ne iğrenç olayların döndüğünü öğrenebilirsiniz” yorumunda bulundu. 

Ülkenin en iğrenç davası bu! Urfa'ya sorun dediler...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.