Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin! Ekmeği unutturan besin

Günümüzde sağlıklı beslenme konusunda birçok uzmanın öne çıkardığı konulardan biri, beyaz ekmek ve benzeri unlu mamullerin zararlarıdır. Prof. Dr. Canan Karatay ise bu konuda dikkat çeken bir öneride bulunarak beyaz ekmek yerine önerdiği besini söyledi.

Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin! Ekmeği unutturan besin

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin önde gelen beslenme uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli önerilerde bulunarak ekmek yerine tüketilmesini önerdiği besini söyledi.

Günümüzde tüketilen beyaz ekmek ve benzeri unlu mamuller, sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İşlenmiş un ve yüksek şeker içeriği sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir, düşük lif içeriği ise sindirim sistemi sağlığını riske atabilir. Gluten hassasiyeti olan bireyler için de bu durum ciddi sorunlara yol açabilir.

 

EKMEK YERİNE CEVİZ

Ekmek yerine ceviz tüketmenin sağlıklı bir alternatif olduğunu belirten Karatay, cevizin içerdiği besin değerleri ile vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceğini vurguluyor. Özellikle sabah kahvaltılarında, öğle ve akşam öğünlerinde önerilen ceviz tüketimi, tokluk hissi sağlamak ve günlük vitamin ihtiyacını karşılamak adına yeterli olabilir.

Cevizin kalp sağlığına olan olumlu etkileri de ön planda. İçerdiği Omega 3 yağ asitleri, kalp krizi riskini azaltabilir. Ayrıca, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ceviz, cilde parlaklık verir ve kırışıklık oluşumunu engelleyebilir.

Karatay'ın ekmek yerine önerdiği besin! Ekmeği unutturan besin

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.