Özak Tekstil işçileri İstanbul'da: Patrona burayı dar etmeye geldik

Şanlıurfa OSB’de yaklaşık 2 aydır sendikal hakları için eylem yapan Özak Tekstil işçileri, eylemlerini İstanbul’a taşıdı. İşçiler, Zeytinburnu'ndaki Özak Holding önünde eylem gerçekleştirdi.

Özak Tekstil işçileri İstanbul'da: Patrona burayı dar etmeye geldik

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Özak Tekstil’de çalışan işçiler, sendikal hakların tanınması ve fabrikadaki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 58 gün önce başlattıkları eylemi, İstanbul'a taşıdı. 

İşçiler, Zeytinburnu'nda bulunan Özak Holding önünde basın açıklaması yaptı.

Artı Gerçeğin  haberine göre, işçilerin örgütlü olduğu Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Başkanı Mehmet Türkmen ve beraberindeki işçiler Zeytinburnu Marmaray durağına, “Sendika seçme hakkımız engellenemez” yazılı pankartı taşıyarak geldi. İşçiler, “Patrona köle olmayacağız”, “Özak işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

HOLDİNG ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Kazlıçeşme’deki Özak Holding binası önüne kadar yürüyen işçiler, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya EMEK Partisi İstanbul Mileltvekili İskender Bayhan, HDP eski Milletvekili Musa Piroğlu ve çok sayıda sendika katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: İNSANCA YAŞAM İÇİN DİRENİYORLAR

İlk olarak söz alan İstanbul BİRTEK SEN sözcüsü Çağdaş Çavuşoğlu Özak 58 gündür süren direnişi hatırlattı. Çavuşoğlu, “İşçiler, devletin, bürokrasinin tüm baskısına rağmen Şanlıurfa’yı direniş alanına çevirdiler. İşçi sınıfının ve insanca bir yaşam için direniyorlar. Özak patronlarına ve tüm sermaye sahiplerine sesleneceğiz bugün. İstanbul’da direnişi ilmek ilmek öreceğiz. İşçiler seçtikleri sendikaya saygı duyulmasını istiyor. Kahrolsun sendika ağaları” dedi.

BAYHAN: EMEKÇİLERİN SIRTINA ÇÖKENLER MUTLAKA KAYBEDECEKLER

BİRTEK SEN Başkanı Türkmen’in ardından EMEK Partisi Milletvekili İskender Bayhan söz aldı. İskender Bayhan, “Binlerce işçi insanca yaşayacak bir çalışma düzeni istiyor. Mücadele eden sömürülen kişilerin yanında olacağız. Erdoğan’a bir mesaj vermek istiyoruz. Dedin ki bu sistemi çıraklık kalfalık ustalık ve büyük ustalık olarak bugünlere getirdik dedin. Büyük ustalığınızın dönemi çöküş dönemin olacak. Emekçilerin sırtına çökenler mutlaka kaybedecekler.”

Özak Tekstil işçileri İstanbul'da: Patrona burayı dar etmeye geldik

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.