DEM Parti'nin Urfa adayı ile ilgili kararı seçmeni şaşırtacak!

Son yıllarda Şanlıurfa'da ithal başkan ve milletvekili adayları ile gündeme gelen DEM Parti bu seçimde adayı ile ilgili karar değişikliğine gitti. Partinin anketler sonucu Şanlıurfalı eşbaşkanlar ile sahaya çıkacağı konuşuluyor.

DEM Parti'nin Urfa adayı ile ilgili kararı seçmeni şaşırtacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala Şanlıurfa'da adaylarla ilgili gündem her geçen gün şaşırtmaya devam ederken bu kez şaşkınlık veren karar Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) geldi.

Parti, Kürt nüfusunun yoğunluklu olduğu illerde eşbaşkan adaylarını gösterme kararı aldı. Şanlıurfa'da ise çalışmaların ince elenip sık dokunduğu öğrenildi. Özellikle 2014 yılında kazanma ihtimaline neredeyse kesin gözle bakılan Osman Baydemir'in kaybetmesi sonrası partinin ithal adaylarla yola devam edip etmeyeceği merak konusuydu. 2019 seçimlerinde Saadet Partisi lehine aday çıkarmayan partinin kararı için gözler bu seçime çevrildi. Kulislere yansıya bilgilere göre de parti Şanlıurfa için seçmenin talebine kulak verme kararı aldı ve bu kez ithal başkan yerine Şanlıurfa'da tanınmış isimlerin eşbaşkan adayı olarak gösterileceği belirtildi.  

Kararda yapılan anketlerin etkili olduğu konuşuluyor.

AİŞEOĞLU: ÇATI ADAYI SÖZ KONUSU DEĞİL

Öte yandan da Gazete İpekyol'a konuşan DEM Parti Şanlıurfa İl Eş Başkanı Sema Aişeoğlu, seçim stratejileri ve ittifak görüşmeleri ile ilgili olarak  ”DEM Parti olarak kendi logomuzla kendi amblemimizle yerel seçimin içinde olacağız. İttifak görüşmeleri devam ediyor. Yapılacak ittifak konularında dahi kendi amblemimiz ve siyasi partimizle ortak bir karar alınırsa belki bir bütünlük sağlanabilir. Onun dışında çatı aday söz konusu değil.”” demişti.

BİHA

DEM Parti'nin Urfa adayı ile ilgili kararı seçmeni şaşırtacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.