Şanlıurfa’ya kar ne zaman geliyor! Diz boyunu aşacak mı, en çok kar ne zaman yağdı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Şanlıurfa’da cuma günü kar yağışı bekleniyor. Peki, Urfa’ya en çok kar ne zaman yağdı? Kar, Urfa’da diz boyunu aşacak mı? İşte detaylar…

Şanlıurfa’ya kar ne zaman geliyor!  Diz boyunu aşacak mı, en çok kar ne zaman yağdı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de son 93 yılda en yoğun kar yağışı Tunceli'de 1976 yılı Şubat ayında gerçekleşti. Bu tarihte Tunceli'de 2 metre 85 santim kar kalınlığı ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uzun yıllar içinde gerçekleşen en yüksek ve en düşük değerler analizine göre, Türkiye'de son 93 yılda en yoğun kar yağışı 1976 yılı Şubat ayında düştü. O tarihte Tunceli'de 2 metre 85 santim kar kalınlığı ölçüldü. Bu, Türkiye'de son 93 yılda ölçülen en yüksek kar kalınlığı olarak kayıtlara geçti.

Tunceli'yi, 25 Şubat 1992 tarihinde yağan ve 2 metre 60 santimetre kalınlığa ulaşan kar ile Hakkari izledi. Hakkari'yi ise 5 Mart 2012 tarihinde yağan 2 metre 50 santimetre kalınlığa ulaşan kar ile Bitlis izledi.

EN AZ KAR ADANA’DA ÖLÇÜLDÜ

En az kar ölçülen il 1 santim ile Adana oldu. Adana'yı ise 2 santim ile Mersin izledi.

ŞANLIURFA'DA EN YÜKSEK KAR KALINLIĞI 29 SANTİMETRE

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa'da ise en yüksek kar kalınlığı 1968 yılında ölçüldü. Ocak ayında yağan kar sonrası Şanlıurfa'da kar kalınlığı 29 santim olarak ölçüldü.

ŞANLIURFA’DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?

Şanlıurfa kent merkezinde son olarak 2023  yılı Şubat ayında kar yağmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Şanlıurfa'da cuma günü kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının sabah saatlerinde başlayıp, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

 

 

 

Şanlıurfa’ya kar ne zaman geliyor! Diz boyunu aşacak mı, en çok kar ne zaman yağdı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.