Masada 1 büyükşehir, 4 önemli ilçe var! YRP, AK Parti’den hangi büyükşehiri istedi?

Yerel seçimler öncesi AK Parti ile YRP’nin ittifak yapıp yapmayacağı merak konusu olurken dikkat çeken açıklama YRP İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’den geldi. Bekin, AK Parti'den Ankara ve İstanbul'da bazı ilçeleri istediklerini doğrulayarak, bir büyükşehirde de AK Parti’nin adayını çekebileceğini kaydetti.

Masada 1 büyükşehir, 4 önemli ilçe var! YRP, AK Parti’den hangi büyükşehiri istedi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her seçim gibi tarihi bir önem taşıyan 31 Mart seçimleri için partiler arasında görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler arasında en dikkat çekeni ise AK Parti ile Yeniden Refah Partisi (YRP) arasında yaşanıyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen parti, yerel seçimlerde destek vermek için AK Parti'ye isteklerini iletti.

Mynet'te yer alan habere göre, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin pazartesi günü gerçekleştirdiği son görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Milliyet'te yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Türkiye genelinde oy oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin de bu destek olmadan bazı illerde kaybedeceğinin farkında olduğunu" söyledi.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİRLER İÇİN DESTEK İSTEDİ

YRP Milletvekili Bekin, "Son görüşmede AK Parti'nin Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek verilmesi teklifini ilettiğini" belirterek, şunları söyledi: "'Her şey tek taraflı olmaz' dedik. Biz kendilerini tek taraflı desteklersek bunu teşkilatlarımıza anlatmamız mümkün değil. Somut teklifleri ilettik, 'zaman daralıyor' dedik. Sayın Cumhurbaşkanı ile müzakere edip karar alacaklar."

AK PARTİ NE TEKLİF ETTİ?

Bekin, AK Parti'nin "belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifinde bulunduğunu" kaydederek, “Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz” diye konuştu.

BİR BÜYÜKŞEHİR VE 4 İLÇE MASADA

AK Parti’nin 2019’da MHP için bazı yerlerde adaylarını geri çektiğini kaydeden Bekin, Yeniden Refah'ın talebini şöyle açıkladı: “Büyükşehirlerden istediğimiz ilçeler var; İstanbul, Ankara’da. İstanbul’da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara’da Pursaklar... Oy potansiyelimizin çarpanlı olduğu yerler."

"MALATYA'DA ÇOK GÜÇLÜYÜZ"

 

"Malatya’da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti. Konya söz konusu olmadı. Sürpriz aday açıklamalarımız olabilir."

BU HAFTA CEVAP BEKLENİYOR

Doğan Bekin, AK Parti’den en geç bu hafta içinde talepleri konusunda bir geri dönüş beklediklerini, kendileri adına son kararı verecek olanın da Fatih Erbakan olacağını söyledi.

 

Masada 1 büyükşehir, 4 önemli ilçe var! YRP, AK Parti’den hangi büyükşehiri istedi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.