Bu arabalar için son geliyor! Alım satımı durdurulacak

Avrupa Birliği, iklim krizine çözüm arayışında. Bu kapsamda benzinli ve dizel araçların satışını yasaklamaya hazırlanıyor. Ancak Avrupa Halk Partisi, içten yanmalı motorların satış yasağını ertelemeye çalışıyor.c

Bu arabalar için son geliyor! Alım satımı durdurulacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2035 yılına kadar Avrupa'da benzinli ve dizel araç satışının yasaklanması öngörülüyor. Bu adım, iklim değişikliğinin etkilerini azaltma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ancak, Avrupa Halk Partisi, içten yanmalı motorların satış yasağını ertelemeye çalışıyor.

Tüm dünyayı kaçınılmaz bir sona sürükleyen iklim krizinin önüne geçmek için devreye alınacak kararların başında benzinli ve dizel araçların üretimini durdurmak bulunuyor.

Karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı bütününde Avrupa Birliği (AB), 2035'e kadar Avrupa kıtasında motorlu araçların satışını sona erdirme planına önceki yıllarda onay vermişti.

Avrupa ülkelerinden Almanya ve İtalya'nın isteğiyle, AB ayrıca sentetik yakıtlar veya plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımını kabul etmişti. Günümüzde ise elektrikli otomobillerin üretimi ve satışı her geçen gün artıyor.

 

ERTELEME TALEBİ

Elektrikli araçlara verilen teşviklerin azalması, şarj ağlarının eksikliği ve üretim maliyetlerinin artması gibi nedenlerle siparişlerde yavaşlamalar yaşanıyor.

Alman otomobil üreticisi Porsche’nin yeni elektrikli SUV'u Macan’ın tanıtım töreninde konuşan markanın CFO’su Lutz Meschke ise Avrupa’nın 2035 yılındaki kararının ertelenebileceğini söyledi.

 

İZİN YOK

Ancak Avrupa'nın en büyük siyasi partilerinden biri olan Avrupa Halk Partisi (EPP), Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce seçim manifestosu olarak içten yanmalı motorların satışının yasaklanması kararını reddettiklerini açıkladılar.

İddialara göre parti yönetimi, içten yanmalı motorların Avrupa’da satışının yasaklanmasının ertelenmesini talep ediyor. Parti yönetiminden yapılan duyurularda içten yanmalı motorların yasaklanması gibi bir politikayı reddettikleri tekrarlanıyor.

Bu arabalar için son geliyor! Alım satımı durdurulacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.