Şanlıurfa’da müftülük personeline ilk yardım eğitimi!

Şanlıurfa İl Müftülüğü ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliği ile müftülük personeline yönelik afetlerde kurtarma, arama ve tarama eğitimleri başladı. İlçe müftülükleri dahil olmak üzere yüzlerce personele eğitim semineri verildi.

Şanlıurfa’da müftülük personeline ilk yardım eğitimi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen seminerlere ilgi yoğun oldu. Seminerlerde afet anında arama ve kurtarma eğitimleri verildi. Arama ve kurtarma da görev alacak gönüllü kişilerin etkin rol alması hedefleniliyor. 

Seminerde deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler ve güvenli bir şekilde tahliyelerin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verildi.

AFAD yetkilileri seminer sonrası sahada da personellere uygulamalı bilgi verdi. Deprem sonrası müdahale edilecek araç ve gereçlerin tanıtımı gerçekleştirdi. Deprem öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirildi. 

Eğitimlerle birlikte oluşturulan arama ve kurtarma ekipleri, herhangi bir afet anında görev alabilecek. Ekiplerin eğitimleri sürekli olarak devam edecek. 6 gün sürecek eğitimlerde uygulamalı eğitimlerin tamamlanmasıyla personellere katılım sertifikası verilecek.

Şanlıurfa’da müftülük personeline ilk yardım eğitimi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.