Deprem bölgesindeki öğretmenlere ek yüzde 50 maaş teklifi

Deprem bölgesinde görevli öğretmenlere ek ödeme yapılması talep edildi.

5

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Deprem bölgesindeki öğretmenlere yüzde 50 zam yapılsın.

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamasında Meclis’e bir kanun teklifi sunduğunu söyledi. Meclis’e sunulan kanun teklifine baktığımızda deprem bölgesindeki öğretmenlere destek verilmesi istendi.

Söz konusu destek ile birlikte öğretmenlere 1 sene boyunca yüzde 50 fazla maaş verilmesi istendi. Karabat teklifinin özetinde şu ifadeleri kullandı: "Teklif ile; afet bölgesi ilan edilen yerlerde görev yapan öğretmenlerin 1 yıl süreyle maaş ve ücretlerinde %50 oranında iyileştirme yapılması amaçlanmaktadır"

Kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde:

MADDE 1- “Afet bölgesi ilan edilen yerlerde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görevli öğretmenlere, afet ilan tarihinden itibaren maaşlarının 1 yıl süreyle %50 oranında fazla ödenerek, öğretmenlerin teşviki ve zor şartlarda dahi devam etmesi zaruri olan eğitimin kesintiye uğratılmaması hedeflenmiştir.

MADDE 2- Kanun teklifine eklenen ek madde ile Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda 657 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler ile ders ücreti karşılığı veya herhangi bir ad altında çalıştırılan öğretmenlerin ve öğreticilerin ücretlerinin de %50 oranında artırılması öngörülmüştür. Bu suretle Bakanlık bünyesinde çalışan personel arasında ücret eşitliğinin sağlanması hedeflenmiştir.

Teklif metni şu şekilde:

Devlet memurları kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi

 MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 176’cı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Afet bölgesi ilan edilen yerlerde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görevli öğretmenlere ilan tarihinden itibaren 1 yıl süreyle %50 fazlasıyla ödenir. Gerekli hallerde bu süreyi yarısına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir."

MADDE 2- 657 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 45- Afet bölgesi ilan edilen yerlerde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda 657 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler ile ders ücreti karşılığı veya herhangi bir ad altında çalıştırılan öğretmenlerin ücretleri ilan tarihinden itibaren 1 yıl süreyle %50 fazlasıyla ödenir. Gerekli hallerde bu süreyi yarısına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir."

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür”.

Kaynak: Finans7