Cumhurbaşkanı komşuda açılışları yaptı! Konutlar teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin 1. yılında, deprem bölgesinde bulunan illere ziyaretleri kapsamında bugün Gaziantep’teydi.

Cumhurbaşkanı komşuda açılışları yaptı! Konutlar teslim edildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asrın felaketinin birinci yılında deprem bölgesindeki il ziyaretleri kapsamında Hatay’ın ardından Gaziantep’e geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da olduğu gibi Gaziantep’te de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. İslahiye’de düzenlenen törende 10 bin 90 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Ayrıca Erdoğan, bin 875 yatak kapasiteli, 335 poliklinik, 259 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathanesi bulunan Gaziantep Şehir Hastanesinin açılışını yaptı.

Gaziantep Şehir Hastanesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz

Gaziantep Şehir Hastanesi ve bağlantı yolları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açıldı. 

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir helikopterimiz Kartal Köyü'nde kaza kırıma uğradı. 2 pilotumuz şehit olurken teknisyenimiz yaralandı. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet ailelerine sabır, emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Rabbim tüm güvenlik güçlerimizi her türlü kazadan saldırıdan muhafaza eylesin. 

Açılışını yaptığımız hastanemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Biz söz verdik mi yaparız. Gaziantep'e işte böyle eserler yakışır. Bağlantı kavşağımızı da resmen açıyoruz. Bu hastanelerimizle bölgede inşallah bundan böyle sıkıntı yaşamayacağız. 

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 53 binin üzerindeki vatandaşımızı rahmetle anıyorum. 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden 1 yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü yerine getiriyoruz. Deprem şehirlerimizi alt ve üst yapısıyla ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz. Ülkemizin önde gelen sanayi ve tarım şehri Gaziantep'in dev adımlarla büyümesini yakından takip ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki ziyaretleri kapsamında 6 Şubat’ta da Kahramanmaraş’a gidecek. Takip eden günlerde ise sırasıyla Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ’ı ziyaret edecek. 

Cumhurbaşkanı komşuda açılışları yaptı! Konutlar teslim edildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.