Kuyruk yağı şifasıyla kıymete bindi! İşte fiyatı

Son yıllarda yapılan araştırmalar ve uzmanların önerileriyle kuyruk yağının sağlık ve güzellik için faydaları keşfedildi. Eskiden atık olarak görülen bu yağ çeşidi, şimdi ise önemli bir değer kazandı. Bu da kuyruk yağının fiyatında ve kullanımında önemli bir artışa yol açtı. İşte kuyruk yağının fiyatı ve faydaları…

Kuyruk yağı şifasıyla kıymete bindi! İşte fiyatı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuyruk yağı, eskiden atık olarak görülen bir yağ çeşidiydi. Son yıllarda yapılan araştırmalar ve Dr. Canan Karatay gibi uzmanların önerileri ile kuyruk yağının sağlık ve güzellik için faydaları keşfedildi..

ATIK OLARAK GÖRÜLÜYORDU

Kuyruk yağı, yıllardır birçok kişi tarafından atık olarak görülen bir yağ çeşidi olarak bilinir. Ancak son yapılan araştırmalar, kuyruk yağının aslında oldukça faydalı olduğunu ortaya koymaktadır. Kuyruk yağı, içerdiği yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri ile kalp sağlığını destekler ve iltihaplanmayı azaltıcı etkilere sahiptir. Ayrıca cilt bakımı için de kullanılan kuyruk yağı, antioksidan özellikleri sayesinde cildi besler ve nemlendirir.

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ BAKIMINDAN ZENGİN

Geleneksel olarak atık olarak görülen kuyruk yağının aslında sağlık için oldukça faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle, kuyruk yağını çöpe atmak yerine doğru şekilde kullanarak sağlık ve güzellik için faydalarından yararlanmak önemlidir. Özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan kuyruk yağı, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.

CANAN KARATAY DA ÖNERMİŞTİ

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Dr. Canan Karatay, Melih Altınok’un moderatörlüğünü yaptığı ‘Melih Altınok ile Sebep Sonuç’ programına konuk oldu. Programda şu açıklamaları yaptı

Kuyruk yağı yiyenlerin ömrünün uzun olduğunu belirten Karatay, “Doğada 30 çeşit yağ var. Bitkisel yağları kullanmak ısıl işlemden geçtiği için doğru değil. Ancak hayvandan elde edilen kuyruk yağı eritip içilebilir. Kuyruk yağı en doğal, en sağlıklı besindir. Kuyruk yağı olmazsa hücreler çalışmaz” dedi.

İŞTE FİYATI

Kuyruk yağının fiyatı da artış gösteriyor. Şu anda 200-250 TL arasında satılan kuyruk yağı, bazı kasaplar tarafından kilosu 300-350 TL'den satılan etin içine karıştırılarak daha fazla kar elde ediliyor.

Kuyruk yağının bilinçli tüketimi, sağlık ve güzellik için önemli faydalar sağlayabilir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan kuyruk yağı, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.

 

 

Kuyruk yağı şifasıyla kıymete bindi! İşte fiyatı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.