Demirtaş tartışmalara son noktayı koydu! Aday olup olmayacağını açıkladı

Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Demirtaş, "Bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır" dedi.

Demirtaş tartışmalara son noktayı koydu! Aday olup olmayacağını açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Demirtaş yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız."

BAŞAK DEMİRTAŞ

 

DEM PARTİ’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) de Başak Demirtaş’ın adaylığı konusunda açıklama yaptı. 

Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partiye verdiği desteğin kendilerine büyük güç kattığını vurgulayan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için yaptığı irade beyanıyla partimizin seçim politikalarını destekleyerek bizleri daha da güçlendiren Başak Hanım’la sürecin başından itibaren istişare halindeyiz. Yetkili kurullarımız gelinen aşamada tüm seçenekleri masaya yatırarak gelişmeleri değerlendirmiş ve Başak Hanım’la bir araya gelerek tam bir uyum ve koordinasyon halinde ortaklaşarak aday olmaması görüşüne varılmıştır.”

Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday ismin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Demirtaş tartışmalara son noktayı koydu! Aday olup olmayacağını açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.