Emekli maaşlarında yeni dönem: Artık bu para hesaplarına yatmayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla birlikte emekli maaşlarına yüzde 49 oranında zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayından itibaren yeni bir emekli maaşı yaklaşımının başlatılacağını belirtti, bu da 15 yıllık sistemin değişeceğini gösteriyor.

Emekli maaşlarında yeni dönem: Artık bu para hesaplarına yatmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayından itibaren yeni bir emekli maaşı yaklaşımının başlatılacağını belirtti, bu da 15 yıllık sistemin değişeceğini gösteriyor.

YENİ EMEKLİ MAAŞI YAKLAŞIMI

Yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşa yönelik emekli maaşı ödemeleri dün başladı ve bugün de devam ediyor. Ancak, Temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni zam sistemi, 15 yıllık bir uygulamayı sonlandırarak emekliler arasında önemli değişikliklere neden olacak.

Temmuz ayında yürürlüğe girecek yeni zam sistemi, 15 yıllık bir uygulamayı sonlandırarak emekliler arasında önemli değişikliklere neden olacak.

ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ

Türkiye'de son dönemde yaşanan yüksek enflasyon, emekli maaşlarını da ciddi şekilde etkiledi. 2024’te vatandaş adeta zam yağmuruna tutuldu.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI

Asgari ücretin belirlendiği 17 bin 2 liraya karşın, en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak açıklandı. Bu durum, emekli aylıkları ile asgari ücret arasındaki makasın tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, maaş hesaplama sisteminde köklü bir değişikliğin habercisi olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, "Memur, SSK ve BAĞ-KUR ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir" ifadeleriyle bu değişikliğin önemini vurguladı.

 

Emekli maaşlarında yeni dönem: Artık bu para hesaplarına yatmayacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.